Position: sygdoms > 5 >

aromatasehæmmere bivirkninger

   Aromatasehæmmere er en klasse af receptpligtig medicin , der reducerer østrogenniveauet hos kvinder , de er specifikt anvendes til at hjælpe med at behandle brystkræft og kræft i æggestokkene . På trods af deres effektivitet , er aromatasehæmmere ikke for alle , da de indebærer risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter

Baggrund


De tre aromatasehæmmere godkendt til brug i USA er Arimidex , Aromasin og Femar . Selv om de er særskilte stoffer med forskellige ordination indikationer , de resulterer i tilsvarende bivirkninger .

Betydning


De mest almindelige bivirkninger af aromatasehæmmere til stede i mindst 10 procent og så mange som 37 procent af brugerne , og er i samme størrelsesorden som i løbet af overgangsalderen . Disse omfatter hedeture , øget ledsmerter , søvnløshed , hovedpine og træthed .

Typer af Andre bivirkninger


aromatasehæmmere har også potentiale til at forårsage en række andre mindre almindelige , men ikke farligt , bivirkninger . Yderligere bivirkninger omfatter kvalme , opkastning , depression , rygsmerter , hoste , åndenød , svimmelhed og lejlighedsvis spotting af menstruationsblod .

Risici

Sjældent , brug af aromatasehæmmere medfører kardiovaskulære effekter som forhøjet blodtryk, slagtilfælde og hjerteanfald . Under aromatasehæmmere øger din risiko for osteoporose .

Overvejelser

Fordi aromatasehæmmere forstyrre fostrets udvikling , læger sjældent ordinere narkotika til gravide kvinder . På grund af mulige bivirkninger , din læge er ikke sandsynligt, at anbefale det stof, hvis du tidligere har haft en kardiovaskulær sygdom eller højt kolesteroltal.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------