Position: sygdoms > 5 >

hvad er en psa score ?

   En prostata-specifikt antigen ( PSA ) score viser indholdet af et protein kaldet protein -specifikt antigen i blodet , ifølge National Cancer Institute . PSA- test er den diagnose værktøj, der bruges til at finde denne score i folk at blive screenet for prostatakræft

Brug


Den PSA score anvendes til at detektere prostatacancer i dens tidlige stadier . National Cancer Institute fastslår score anvendes til at diagnosticere prostatakræft hos mænd 50 år gamle og ældre eller hos patienter med tilbagevendende former for kræft .

Test


I en PSA-test , en læge starter ved at udføre en blodprøve på en patient . Personens blod er derefter sendt til et laboratorium , hvor niveauerne af prostata-specifikke antigener måles .

PSA Resultat Resultater


En normal PSA -niveau er lavere end 4,0 nanogram pr millimeter , ifølge National Cancer Institute . Hvis en patient har en PSA -niveau på 4,0 ng /ml til 10,0 ng /ml , at hans læge vil ofte udføre en X-ray , biopsi eller digital rektal eksamen endvidere vurdere , om han har prostatakræft .

Andre PSA Score betydninger

Drcatalona . com hedder uregelmæssig PSA score kan også signalet en patient har benign prostatahyperplasi , prostatitis eller prostata traumer . Nogle raske mænd er ældre end 50 år har forhøjede niveauer af prostata-specifikke antigener .

Typer af antigener

Der er to typer af prostata-specifikke antigener , dem, der er frit flydende og andre, der er knyttet til et protein . Folk med højere niveauer af sidstnævnte type er mere tilbøjelige til at have prostatakræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------