Position: sygdoms > 6 >

problemer med vejrtrækning i store højder

   Har du problemer med at trække vejret i store højder , er en almindelig tilstand i forbindelse med forskellige højtliggende sygdomme . Denne situation opstår med personer, der ikke har passende eller tilstrækkeligt akklimatiseret til højden , de er på . Uanset om du er en ivrig bjergbestiger , eller blot at flytte til et højere højde destination , diverse vejrtrækning komplikationer er mulige . Forståelse symptomerne er afgørende for en effektiv behandling .

High Altitude lungeødem ( HAPE )


HAPE er en overmåde alvorligt respiratorisk problem , der opstår hos nogle personer i store højder . Det er et resultat af en ophobning af væske i lungerne , og dermed gøre en effektiv ilt udveksling i lungerne umuligt . Dem, der får HAPE oplever ofte en produktiv hoste , en følelse af kvælning , når de forsøger at sove om natten , trykken i brystet og åndenød . Princeton University , at i tilfælde af HAPE , "umiddelbar afstamning er en nødvendig livreddende foranstaltning . " Hvis HAPE går ukontrolleret , kan problemer som et fald i cerebral funktion , cyanose og måske endda døden indtræffe.

Akut Bjergsyge ( AMS )


AMS forekommer i varierende grad , fra moderat til svær , og er forholdsvis almindelig i store højder på 10. 000 fod og derover . Symptomerne på IMS blandt andet omfatter åndenød , kvalme og træthed . Hvis symptomerne er milde , fortsætter en opstigning er tilladt , så længe det er en moderat tempo. Når symptomerne blevet mere alvorlige , såsom en øget vejrtrækningsbesvær under hviler , ataksi ( nedsat koordination ) , eller væske oprustning i lungerne , at situationen er betydeligt mere alvorlig, og en øjeblikkelig nedstigning er påkrævet .

Periodisk Breathing ( Cheyne Stokes )


Cheyne Stokes er en betingelse , at der ikke anses for usædvanligt ved høje højder . Medmindre det er oplevet under en sygdom eller umiddelbart efter en skade , er det ikke et alvorligt problem . Under Cheyne Stokes vejrtrækning , forsinker respiration markant og til tider kan helt stoppe for en periode på flere sekunder , hvorefter overfladisk vejrtrækninger ske igen . Denne periodiske vejrtrækning ofte gør søvn vanskeligt og tilføjer at en følelse af kvælning eller rastløshed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------