Position: sygdoms > 6 >

hvordan man kan kontrollere øjet dominans

  I modsætning til højre og venstre håndethed , er det ualmindeligt for en person at vide, hvilke øjne er hans eller hendes dominerende øje . Din dominerende øje generelt processer visuelle input fra 14 til 21 millisekunder hurtigere end din ikke-dominerende øje . Selv om det ikke er så mærkbar som hand dominans , øje dominans spiller en vigtig rolle i vores vision , vi bruger vores dominerende øje til, når vi har brug for visuelle præcision, som f. eks mens deltage i aktiviteter som at tage billeder . De prøver for øje dominans er enkle at udføre
1 .
Udvid dine arme foran dig og skabe en lille trekantet åbning med hænderne . Vælg en lille objekt mere end 20 meter væk og centrer den i åbningen , som du har oprettet med hænderne . Luk dit højre øje , og hvis objektet forbliver i betragtning , så er du venstre øje dominerende . Hvis det ikke så er du højre øje dominerende .
2 .
Udvid dine arme foran dig og skabe en åbning ligner den en du har lavet i den sidste test . Igen finde en lille genstand , og centrer den i åbningen . Denne gang sætter dine hænder mod dit hoved og samtidig holde objektet centreret i åbningen . Åbningen kommer til at hvile over dit dominerende øje .

3 .
Justere et fjernt objekt med din pegefinger . Suppleant lukker øjnene . Hvis din finger stadig er på linje med det objekt , når du lukker din højre øje , er du venstre øje dominerende , og hvis din finger stadig er på linje med det objekt , når du lukker din venstre øje så du er højre- øje dominerende .

gode råd og advarsler


 • Hvis du er højrehåndet , er det sandsynligt , at du er også ret-eyed , og hvis du er venstrehåndet er du sikkert tilbage-eyed . 80 procent af befolkningen er af samme side dominerende . Kun 20 procent af befolkningen er cross-dominerende , hvilket betyder en venstrehåndet person, der er højre- eyed eller vice versa .
 • Hvis du er dominerende på det ene øje , men skal være dominerende på det andet øje for en vis aktivitet , blokering den dominerende øje tæt på dit ansigt vil tvinge det andet øje for at blive dominerende . For eksempel, hvis en højrehåndet shooter , men dominerende i dit venstre øje og ønsker at være dominerende i din højre , satte tape på venstre linsen af dine briller , eller bære en klap for øjet over dit venstre øje .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------