Position: sygdoms > 6 >

risiko for MR scanninger

   MR , eller Magnetic Resonance Imaging , er et diagnostisk redskab , der bruger magnetisk og radiobølger til at visualisere inde i kroppen . Scanning Teknikken har været anvendt siden begyndelsen af 1980'erne . Fordi scanningen ikke bruger x-ray -teknologien , er patienten ikke udsættes for skadelig stråling . MR skaber billeder af næsten alle væv i området , der scannes , herunder væv inden knogler , så det er særligt nyttigt til at diagnosticere lidelser i hjernen eller rygsøjlen . MR også er et redskab for valg, når diagnosticere hjerte abnormiteter , ortopædiske problemer og sygdomme i de indre organer . Meget få risici forbundet med denne metode til afprøvning .

allergiske reaktion Risk


I tilfælde af magnetisk resonans -angiografi ( MRA ) , som bruges til at studere arterier og vener , er en kontrast farve sprøjtes oftest gennem lyske til femoralis venen , før scanningen finder sted . Den type kontrast farve mest anvendte med MRI er gadolinium . Denne farve kan ikke anbefales til patienter med nyresygdom på grund af risiko for nefrogen systemisk fibrose ( NSF ) . Bortset fra denne risiko , er gadolinium anvendes sikkert i MRA scanning . Risikoen for allergiske reaktioner til gadolinium er meget lille , og teknikeren administrerer testen overvåger nøje puls og vejrtrækning til at se efter tegn på mulige negative virkninger . Milde allergiske reaktioner er selvbegrænsende og kræver kun antihistamin . Mere alvorlige reaktioner , som kræver indlæggelse og behandling er ekstremt sjældne .

fosterskader Risk


Selvom de fleste undersøgelser tyder på, at MR under graviditet er sikker , USA Food and Drug Administration kræver MR -enheder mærkes , at sikkerheden til et foster under udvikling i de første tre måneder af drægtigheden er ikke fastlagt . Bekymringer eksisterer relateret til potentielle føtale misdannelser efter dyreforsøg har antydet denne mulighed . Elektromagnetisk strømme anvendes under MRI også udføre den mulige risiko for at forårsage akustiske skade på en første-trimester foster , selv om undersøgelser er betryggende , at denne risiko er ubetydelig . MR indebærer ingen kendt risiko i andet og tredje trimester graviditeter

Beroligende Reaction Risk


beroligende midler er ikke typisk anvendes til MRI -scanning . men nogle patienter oplever dyb angst og samtidig have til at ligge ubevægelig i de store metalcylinder brugt til at udføre eksamen . Maskinen gør også en høj banging støj gennem hele testen , der kan være foruroligende for nogle patienter . Disse patienter kan behandles med en beroligende at hjælpe dem slappe af , og i disse tilfælde risikoen for over-sedation og bivirkningen beroligende skal tages i betragtning.

Metal Reaktion Risk

MRI skaber stærke magnetiske felter , kan der forstyrre metal . Patienter med pacemakere og andre metaller indeholdende implantater kan ikke modtage MR og bør altid holde sig væk fra MRI -udstyr . Patienter med clips implanteret for aneurisme , kunstige hjerteklapper , kar stents , indre øre implantater eller kunstigt led bør arbejde med deres læger til at afgøre, om metallet er til stede . Patienter, der har været udsat for metal på arbejdspladsen får et dødningehoved x-ray inden MR at afgøre, om nogen metallet er til stede i øjnene . Ingen smykker , er høreapparater , pocketknives , briller eller andet metal -holdige produkter tilladt i MR rummet . Patienter med aftagelige tand arbejde bliver bedt om at fjerne denne inden scanningen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------