Position: sygdoms > 6 >

hvordan man kan fortælle , hvis du er anæmiske

   Anæmi er en medicinsk tilstand, hvor blodet ikke indeholder tilstrækkelige ilt til transport i hele kroppen. Anæmi er ofte forårsaget af jernmangel . Jern er nødvendigt for kroppen at gøre hæmoglobin , som er et protein i de røde blodlegemer , der gør det muligt ilt til at flyde fra lungerne til resten af kroppen . Patienter kan udvikle blodmangel på grund af utilstrækkelige folinsyre eller vitamin B12 . Det kan også være forårsaget af kræft og anæmisk blodsygdomme som thalassæmi og seglcelleanæmi . Ved at identificere de almindelige symptomer og få en diagnose , vil du være i stand til at vide , hvis du er anæmiske .
1 .
Se efter tegn på konstant træthed . Træthed og svaghed er de primære symptomer på anæmi . Anæmiske patienter føler sig ofte meget træt . De kan være ude af stand til effektivt at udføre almindelige opgaver . Til tider kan dette medføre følelser af frustration , sorg og forvirring . Patienterne kan også have besværet vejrtrækning og åndenød .
2 .
Genkend svimmelhed og hovedpine . Den træthed og svaghed ofte medfører patienter til at føle uophørlige hovedpine . Hovedpine og svimmelhed ofte forværres , når patienter står op .

3 .
Identificere symptomer på gulsot . Gulsot er en usædvanlig gulfarvning af hud og øjne . Patienter med seglcelle anæmi engang oplevelse gulsot . Leveren er det organ , der hjælper filtrerer blodlegemer . Gulsot opstår , når leveren er overvældet af den hurtige nedbrydning af røde blodlegemer forårsaget af anæmi .
4 .
Kontakt en læge for en diagnose . Kontakt din læge udbydere og grundigt fortælle dem om din sygehistorie og de symptomer, du oplever . Læger diagnosticere anæmi ved at gå igennem en patients sygehistorie , hvilket gør en komplet blodtælling ( CBC ) og ved at foretage fysiske eksamener og prøver .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------