Position: sygdoms > 6 >

tapning & ekgs

   Tapning , eller tegningen af blod , og EKGs er to af de mest almindelige diagnostiske procedurer , der anvendes på klinikker og hospitaler rundt om i verden for at arbejde op og diagnosticere sygdommen . Tapning er normalt diagnostisk , men i nogle sygdomme er det også en terapeutisk intervention

Hvad er Flebotomi ?


Flebotomi er den medicinske betegnelse for tegning blod . At tage blodprøver er ofte det første skridt i arbejdet op af en kritisk eller kronisk syge patient . Blood er ofte hentet fra patienter i skadestuen , i private klinikker eller endog fra indlagte på store hospitaler til støtte i den diagnostiske arbejde op af patienterne . Tegning blod er nyttigt til at diagnosticere en række sygdomme , fordi blodet er en af de første ting er ramt af sygdom i den menneskelige krop .

Hvad er en EKG ?


Et elektrokardiogram ( EKG ) er en printbar graf af elektriske aktivitet i hjertemusklen plottede over en periode . Basale aspekter af hjertefunktionen såsom størrelsen af hjertet og rytmen i beat samt komplekse patologier alle kan blive anerkendt af en læge uddannet i EKG tolkning . Da hjertet er grundlaget for det kardiovaskulære system , hjerte funktion er en central fingerpeg til diagnosticering af årsagen til en lang række af kardiovaskulære symptomer .

Hvordan Flebotomi og EKG relaterede ?


Da tapning giver lægelige lab til at køre test på de forskellige bestanddele af blod , fra cellerne til elektrolytter til proteiner i en blodprøve , kan fortolkningen af en tapning prøve sammen med en EKG læsning punkt en dygtig kliniker mod diagnosticering af en række sygdomme , som berører det kardiovaskulære system . Da de EKG måler hjertets funktion som pumper blod , mens tapning giver klinikeren at fortolke kvaliteter blod, som bliver pumpet , de to tilsammen gøre det muligt for klinikeren at gøre et godt afrundet fortolkning af hjerte-kar- patientens helbred .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------