Position: sygdoms > 6 >

forhøjet hæmoglobin

   Hæmoglobin er en jern-rig protein , der giver røde blodlegemer deres farve . Det transporterer ilt fra lungerne til andre organer . Forhøjede hæmoglobin tæller , påviselige gennem en blodprøve , der er forbundet med forskellige lidelser

Årsager


Betingelser , der fører til forhøjet hæmoglobin tæller omfatter hjertesvigt , nyre -sygdomme og kræft . Lunge sygdomme som lungefibrose og emfysem også resultere i høje hæmoglobin , som gør blodsygdomme som f. eks polycythemi vera . Dehydrering kan resultere i falskt høje hæmoglobin tæller .Forhøjede hæmoglobin også en tendens til at forekomme i mennesker, der lever i store højder som det organ, forsøger at kompensere for den lavere koncentrationer af ilt i luften . Brugen af anabolske steroider og rygning kan også løfte hæmoglobin tæller .

Risici og Symptomer


For meget hæmoglobin kan forårsage , at blodet bliver tykt og geleagtig , hvilket resulterer i nedsat omsætning og reduceret ilt distribution til væv og organer . Symptomer på alvorligt, forhøjet hæmoglobin omfatter nedsat mental funktion og blålig misfarvning af ekstremiteterne kendt som perifere cyanose .

Behandling


Forhøjet hæmoglobin er symptomatisk for en sygdom eller lidelse , derfor kan behandling består i at identificere og behandle den underliggende årsag.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------