Position: sygdoms > 6 >

overfladiske kendetegn i øjet

   Den overfladiske kendetegn ved øjet , er dem , der på overfladen af okulære området . Eleven , iris og sclera udgør den mest synlige dele af øjet . Eleven er den sorte i midten af øjet , mens iris er den farvede del af øjet , der omgiver eleven . Sclera er den hvide del , der gør op resten af øjet vi ser hver dag .

Øjenlågskirurgi


Den øjenlåg er det tynde lag af væv , der dækker og beskytter kloden i øjet . Øjenlåget blinker , frivilligt og ufrivilligt , for at beskytte øjet mod snavs og skidt . En række af øjenvipper forbindelse til enderne af øjenlåget for at give yderligere beskyttelse . Den blinkende funktion tjener til at holde tårer på overfladen af øjet og bevare sin fugtighed . Det nederste øjenlåg omfatter nederste vipper og danner en forbindelse mellem øjet og tæt kind væv .

Cornea


Hornhinden er en klar linse på overfladen af øjet og dækker elev og iris . Hornhinden er det første lag af det optiske system. Hornhinden bryder lyset og er ansvarlig for fokuseringen af synet . Hornhinden har ingen blodkar og forbliver gennemsigtig for bryder lyset korrekt . Selv tynde , er hornhinden består af fem lag .

Sclera


Den sclera er det, der giver øjet dets hvide farve , der omgiver iris . Sclera er beskyttende, fiber yderste lag af øjeæblet . Sclera er en kontinuerlig del af øjet fra hornhinden omkring øjeæblet til synsnerven . Sclera er også forbundet med musklerne på bagsiden af øjet , der giver bevægelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------