Position: sygdoms > 6 >

hvordan man gør en decubitus sår behandling , mens i en kørestol

  Patienter, der er sengeliggende hvile eller en kørestol ofte er på risikoen for dannelse af tryksår . Denne ømme , kendt som en decubitus sår , danner grund af manglende omsætning til den del af kroppen fra siddende eller liggende i denne stilling for længe .

Trykskade sår kan føre til andre komplikationer såsom infektioner , så det er vigtigt at vide, hvordan man skal behandle og forebygge disse sår fra formning eller værre. For en kørestol begrænset person, der har en decubitus sår , vil du nødt til at løfte og flytte hans krop til at behandle sår .

Du skal bruge:
Assistance
. Hoyer lift ( hvis det findes ) .
Bandage .
Seng.
Kørestol pude .


1 .
Har en assistent klar til at hjælpe med at flytte patienten fra kørestolen og ind i sengen . Hvis det er tilgængeligt , opsætning og placere Hoyer løfte om at overføre patienten ud af stolen .
2 .
Anbring patienten på hans side med mavesår tættest på dig for behandlingen . Har din assistent med patienten for at sikre, at han ikke flytter sig ud af position eller skade sig selv fra rullende .
3 .
Rens såret først med en saltvandsopløsning og tjek for alle døde hud . Debridér ( fjerne døde hudceller ) efter behov omkring såret grundigt .
4 .
Påfør forbindinger som er nødvendig for at såret . En dressing som en hydrokolloid fungerer bedst som det fremmer vækst i huden og vedligeholder fugt omkring såret .
5 .
Placer kørestolen puden på plads på stolen for patienten , så det vil være på plads , når du vender tilbage til deres stol . Puden vil hjælpe med at lindre pres mod den del af deres krop , der er udsat for sår samt beskytte de bandager såret . Med hjælp fra din assistent eller en Hoyer lift , tilbage patienten til sin stol .

gode råd og advarsler


 • Afhængig af sværhedsgraden af mavesår, kan du nødt til at tilføje hudcremer eller antibiotika som er ordineret af en læge .
 • Patientens såret skal renses og forbandt mindst en gang om dagen .
 • repositionering af patienten og med jævne mellemrum at fjerne ham fra sin kørestol vil hjælpe med at forebygge yderligere beskadigelse af huden samt forhindre yderligere sår fra formning .
 • Hvis såret ser ud til at forværre eller ikke forsvinder inden for 2 til 4 uger meddele tendens læge .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------