Position: sygdoms > 6 >

hvad er årsagerne til vitiligo ?

   Vitilgo er en hudlidelse , der resulterer i glat , hvide pletter , der er uregelmæssige i formen . Som person aldre , kan pletterne blive større . Der er ingen kur mod denne sygdom , og det kan påvirke alle dele af din krop . Pletterne typisk først optræder på områder af huden med de mest solen, såsom hænder , ansigt , arme , fødder eller læber . Læger har tre teorier om , hvad der forårsager vitiligo , men ingen af dem er bevist . Pletterne er tydeligst på folk med mørkere hud toner , men vitiligo påvirker folk af alle racer .

Arvelighed


Mennesker med vitiligo har ofte slægtninge med denne tilstand . Dette fører videnskabsmand til at tro det kan være delvis skyldes arvelighed . Det kan ikke være så simpelt som arvelighed kun , andre udløsere kan forekomme at forårsage hud problem .

immunsystemet Disorder


Læger formode, at den betingelse er forårsaget af en immunsystemet lidelse . Mennesker med denne betingelse er en større risiko for at pådrage sig andre autoimmune sygdomme , såsom leddegigt , psoriasis , problemer med skjoldbruskkirtlen og andre sygdomme . Celler, der kaldes melanocytter bliver ødelagt af immunsystemet og vitiligo resultater , ifølge den amerikanske Academy of Dermatology hjemmeside .

Event Trigger


Nogle mennesker varsel begyndelsen af vitiligo efter en begivenhed , som ekstrem stress eller en alvorlig solskoldning . Udslæt eller andre hudproblemer kan resultere i starten så godt. Forskere føler sig disse og andre ukendte risikofaktorer , sammen med mange forskellige årsagssammenhænge gener fremkalde udbrud af denne hudlidelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------