Position: sygdoms > 6 >

hjertekateterundersøgelser typer

   En hjertekateterundersøgelser er en tynd , fleksibel slange , at en kirurg tråde ind i hjertet gennem en pulsåre eller vene i lysken , arm eller hals . En hjertespecialist kan bruge en hjertekateterundersøgelser at vurdere tryk , flow og iltningen i hjertet , til at undersøge eller udføre procedurer i kamre og blodkar i hjertet , eller for at få et hjerte vævsprøve .

Højre Heart Katetre


Kardiologer brugsretten hjertet katetre primært at evaluere det pres og flow i højre atrium, højre ventrikel og pulmonale kar . Kirurger indsætte højre hjertehalvdel katetre ind i en større vene som femoralis eller interne halsfedt og flyde dem tilbage til hjertet af kraft af blodet tilbage til hjertet .

Venstre Heart Katetre


Venstre hjerte katetre er ens til højre hjerte katetre , bortset fra at kateteret er gevind i den venstre side af hjertet via et af de store arterier , såsom femoralis , brachia eller radial . Kardiologer kan bruge kateter til at måle tryk og flow i venstre side af hjertet .

koronarangiografi


koronarangiografi er en af de mest innovative udvikling i moderne medicin . Det indebærer passerer specielle -formede katetre i de store arterier , der leverer blod til en muskel i hjertet . En hjertespecialist tilfører kontrast farve gennem kateteret , så han kan visualisere lumen af arterierne på radiografisk billeddannelse . Kardiologer bruge denne metode, når de har mistanke om forsnævring af kranspulsårerne , som i hjerte-kar- sygdom.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------