Position: sygdoms > 6 >

hvordan man kan kommunikere med deprimeret mand

  Ser en du holder af lider af depression kan være utrolig svært . Du vil måske undre , hvad du kan gøre for at hjælpe , men husk , at du alene ikke kan løfte ham ud af hans lave følelser . Ifølge Royal College of Psychiatrists , lider mænd af depression lige så meget som kvinder , men er mindre tilbøjelige til at tale om det eller bede om hjælp . Selvom du bør tilskynde til en deprimeret mand til at søge professionel hjælp , kan du også opfordre ham til at kommunikere sine følelser til andre
1 .
Spørg ham om hans følelser . En deprimeret mand kan kæmpe for at åbne op om sine følelser , så spørgsmål som , "Hvornår har du begynder at føle på denne måde ? " og "Har noget ske , der gjorde du begynder at føle på denne måde ? " kan hjælpe ham udforske hans følelser . En række ting kan udløse depression hos mænd , herunder problemer på arbejdet , bekymringer derhjemme og barndom traumer . Viser nysgerrighed for sine følelser kan gøre ham til at føle sig mere i stand til at tale .
2 .
støtte ham . Minde ham om , at han er vigtig for dig , at du holder af , og at du måske ikke forstår, hvad han går igennem , men du vil hjælpe . Spørg ham om du kan gøre noget for at støtte ham lige nu . Husk , at det ikke er dit job at forsøge at helbrede eller " fix " ham , så opmuntre ham til at søge professionel hjælp også.

3 .
Trænings tålmodighed . Det kunne tage uger , måneder eller endog år for hans depression at løfte . Deprimerede mennesker kan udstille en pessimistisk syn på livet , som kan føle frustrerende til tider . Mens du brug for at være ærlig med ham om dine følelser , så husk at depression er en reel sygdom , og du bør ikke tage det personligt . At blive vred , hæve din stemme eller snapper efter ham ikke vil hjælpe kommunikationen mellem jer.
4 .
sætte grænser . Du skal være i stand til at udtrykke dine behov for , især hvis du har et nært forhold til de trykkede mand . Som Dr. Bob Murray fra Uplift Program skriver , " Alle forhold er baseret på gensidig møde behov. " Det betyder at være åben om dine følelser og tager tid ud fra den samtale , hvis du har brug for . Mens du nødt til at tilbyde støtte og opmuntring , kan du ikke kommunikere ordentligt med ham, hvis du ikke passe dig selv så godt.
5 .

Undgå fordømmende eller afvisende sprog . Fortæller ham, at det er alt sammen i hovedet , eller at alle føler sig ned en gang imellem vil ikke hjælpe ham . Gør lyset af hans følelser kunne få ham til at trække sig tilbage og forværre eventuelle negative indre dialog han har. Brug reflekterende sprog som : "Det lyder som om du føler trist og frustreret , " vil vise , at du accepterer hans følelser og opmuntre ham til at kommunikere .

gode råd og advarsler


 • Hvis manden taler om selvmordstanker eller intentioner , søge råd hos en mental sundhed professionel med det samme.
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------