Position: sygdoms > 6 >

hvordan man passer en pind påfyldningsrør

  En perkutan endoskopisk gastrostomi ( PEG ) rør , der anvendes af to grunde : for fodring og til at fjerne overskydende luft eller væske i maven . Den ene ende af røret er indsat i patientens mave , mens den anden ende stikker ud af maven et par inches . Omsorg for en PEG rør er let , hvis du følger de enkle instruktioner fra din læge . Hvis uventede komplikationer der opstår , altid konsultere din læge straks

Du skal bruge: .
Sæbe
Vatpind .
Varmt vand .
Sprøjte.

Care


1 .
Vask hænderne før håndtering af PEG røret for at forebygge infektion .
2 .

Brug en vatpind , sæbe og varmt vand til at rense området omkring PEG røret dagligt .

3 .
Meget forsigtigt dreje røret dagligt for at forhindre, at huden sætter sig fast i røret , som det heler .

Fodring Medicin


1 .
Skyl PEG rør med 60 ml varmt vand ved hjælp af en sprøjte før og efter fodring eller administration medicin . Dette hjælper forhindrer blokering .

2 .
Crush al medicin og bland med vand , før skubbe igennem påfyldningsrør .
3 .
Sørg for patienten sidder op i mindst en time efter fodring at sikre væsken ikke tilbage op i røret , forårsager smerte , gas eller blokering .

Tilstoppede Tube


1 .
trænge igennem 30 ml varmt vand med en sprøjte .
2 .
Prøv at trække sig tilbage 60 ml i sprøjten . Formålet med udarbejdelsen mere tilbage , end det var presset igennem , er at forsøge at trække sig tilbage , hvad der er årsag en blokering i røret . Den ekstra 30 milliliter , du forsøger at trække sig tilbage , er i røret mellem huden og mave . Hvis der kun er 20 ekstra ml væske , vil du føle en kraft , der ikke vil give dig mulighed for at trække sig tilbage på sprøjten mere, da der ikke er mere væske til trække sig tilbage . Hvis du føler dette , stop trække tilbage på sprøjten .
3 .
Bortskaf væsken du trækker tilbage i sprøjten . Fortsæt skubbe varmt vand gennem PEG røret 30 ml ad gangen , efterfulgt af at trække tilbage 60 ml væske , indtil blokeringen er fjernet .

gode råd og advarsler


 • Det er vigtigt at tale med din læge i dybden , inden de sendes hjem efter at have modtaget en PEG rør for at sikre, at du ved, hvad der er normalt og hvad der er det ikke. Find ud af , hvad du kan nemt håndtere derhjemme , og hvad der udgør en nødsituation .
 • Kontakt din læge , hvis infektion omkring slangen opstår , eller hvis du ikke kan klare en tilstopning i røret .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------