Position: sygdoms > 6 >

linse typer til briller

   Når brilleglas kom først i glas , men i dag en bred vifte af plast ( samt innovative linse figurer ) er tilgængelige . Linser er tyndere end det tidligere var muligt , vanskeligere at bryde , eller kan skiftende farver , blandt andet fremskridt . Tal med din optometrist om linsen valg , før du køber din næste par briller .

Multi-Focal Objektiver


Mange mennesker med briller er enten nærsynet eller langsynede , men nogle mennesker , især når de bliver ældre , har svært ved at se på begge områder . Bifokale linser delt vandret på midten . De er som to forskellige objektiver splejset sammen . Den øverste del er til distance vision , og den nederste sektion er for tæt rækkevidde vision , der anvendes til opgaver som læsning .trifokale linser er ligesom bifokale , men de har en tredje sektion i midten for afstande længere end at læse , men nærmere end lange række visioner .Progressive linser er samme koncept trifocals , men i stedet for at blive opdelt i separate sektioner , der hver linse har en kontinuerlig stigning . Ser man gennem toppen af linsen du kan fokusere på ting, der er langt væk , og fokus kommer tættere når du bevæger dig mod bunden af objektivet.

polycarbonat linser


Polycarbonat linser er slagfast plast . De er sværere at bryde end linser , så de er især gode til børn . Polycarbonat linser bruges også i sikkerhedsbriller og sport beskyttelsesbriller . Glas er meget hårdt , så når det går i stykker, det splintrer . Polycarbonat , på den anden side er mere smidigt og ikke knækker let . Men den samme ejendom gør polycarbonat nemmere at ridse , hvis du ikke passer på. Den polycarbonat materiale under naturlige blokke skadelige ultraviolette stråler , så der er ingen grund til at få en ekstra UV-blokerende belægning .

Photocromatic og tonede linser


Tonet linser kommer i solbriller , og kan enten glas eller plastic . Kun købe solbriller , der blokerer ultraviolet lys . Billige solbriller , der ikke blokerer UV -stråling kan faktisk skade dine øjne , fordi de mørke farvetone får din iris til at åbne og lade mere UV -stråling i øjnene . Fotokromatiske glas kan også være enten glas eller plastic , men den særlige farve behandling får dem til at skifte fra klar til tonede når det udsættes for sollys .

High-Index Plastic

Normalt , jo stærkere din recept , jo tykkere dine briller behøver at være. High- indekset plastic linser kommer i et materiale, der bøjer lyset mere effektivt end normalt glas eller plastik , så linserne kan gøres tyndere . High- indeks plast er normalt for folk med stærke recepter , som ikke ønsker voluminøse briller .

asfæriske linser

Normal linser har en regelmæssig kugleformet kurve , men asfæriske linser har komplekse optik, der gradvist flade ud mod midten af linsen . Dette gør det muligt stærk forskrifter, som skal foretages med tyndere linser . Af denne grund er asfæriske linser ofte lavet af høj-indeks plast . Fordi objektivet er tyndere og ikke kurve så dramatisk, som en normal linse med samme recept , effekten på udseendet af bærerens ansigt er minimal . Stærke briller for langsynethed , for eksempel , giver ofte en person en " bug-eyed " look . Asfæriske linser har dog lidt af denne effekt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------