Position: sygdoms > 6 >

hints til xerostomia

   Den medicinske betegnelse xerostomia refererer til en fælles betingelse bedre kendt som mundtørhed . Mens alle kan få xerostomia , er det ofte en bivirkning af receptpligtig medicin , strålebehandling kræftbehandling eller underliggende sygdomme og sygdomme som Parkinsons sygdom og sukkersyge . Afhængigt af årsagen til din mundtørhed , kan en sundhedsperson rådgive dig om de bedste behandlingsmuligheder . Der er ingen kur for xerostomia , men ud over medicinske behandlinger der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe lindre dine symptomer .

Administrer din Væsker


Xerostomia kan ofte styres ved at overvåge dit væskeindtag . Ikke at tage i nok væske er en almindelig årsag til mundtørhed . Nipper køligt vand hele dagen eller sutte på is chips vil hjælpe med at lindre dine symptomer og samtidig forbedre hydrering . For yderligere at lindre symptomerne og undgå dehydrering , bør du drikke otte til 10 glas vand om dagen . Hvis du oplever problemer med at spise på grund af xerostomia , så prøv at drikke mælk ved måltiderne . Mælk indeholder fugtgivende elementer , der kan gøre synke nemmere . Undgå at drikke alkohol og drikke med koffein , som nedbringer spytproduktion og er ofte en kilde til mundtørhed .

bruge spyt stedfortrædere


Der er en bred vifte af produkter til rådighed i håndkøb , der efterligner spyt og smøre munden . Disse kunstigt spyt produkter er tilgængelige i forskellige former , herunder spray , gelé , oral podninger og sugetabletter . Spyt erstatninger kan bruges så ofte som nødvendigt , men bør kun overvejes HRT , da de ikke er en permanent løsning , og giver kun kortsigtet symptomlindring .

stimulere din Spyt Kirtler


sutte på sukkerfrit hårdt slik og tyggegummi kan hjælpe prompt spytproduktion . Prøv slik og tyggegummi , som indeholder sødemidlet xylitol , hvilket naturligvis hjælper med at forhindre huller i tænderne . Derudover bruger nogle over-the-counter sugetabletter , såsom Natrol Mundtørhed Relief , et farmaceutisk kvalitet formel kender som vandfri krystallinsk maltose ( ACM ) , der stimulerer spytproduktion . Selv om det ikke kan være affektive for alle xerostomia syge, kan de med funktionelle spytkirtler gavn af dette produkt . Recept stimulanser kan rekvireres hos din læge , herunder tabletter , der kan hjælpe dem med hypoaktiv spytkirtler .

gå til tandlæge

Xerostomia kan give tandproblemer , herunder øget plaque og huller i tænderne samt mavesår , infektioner eller endda tyggegummi sygdom . Se din tandlæge regelmæssigt kan hjælpe med at administrere disse problemer . Din tandlæge kan også være i stand til at ordinere en stærkere fluor tandpasta eller fluor skylle , som vil forhindre hulrum og huller i tænderne .

andre hints

Andre tips til fritagelse xerostomia hører at man undgår over -the-counter dekongestanter og antihistaminer , mundskyllevand med alkohol samt tobaksvarer , der kan forværre din tilstand . Brug et værelse luftfugter natten for at tilføje fugt luft og vejrtrækning næsen i stedet for munden kan også forbedre tilfælde af xerostomia . Hvis din mundtørhed er forårsaget af en medicin, du tager , så tal med din læge om ordination en mindre dosis eller skifte medicin .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------