Position: sygdoms > 6 >

stadier af alzhiemers

   Hver september, folk fra hele USA deltage i Memory Walks for at øge bevidstheden om Alzheimers sygdom . Sygdommen påvirker mere end 5 millioner mennesker , og der er ingen kendt helbredelse. Alzheimers skader og ødelægger nervecellerne i hjernen , hvilket fører til tab af hukommelse , store personlighed ændringer og fysiske handicap .Ifølge Mayo Clinic , en person diagnosticeret med Alzheimers typisk liv fire til seks år , men kan overleve så mange som 20 år. Alzheimers påvirkninger hver person forskelligt , og det er svært at sige, hvor hurtigt sygdommen vil forløbe .

Mild


I den første fase af Alzheimers , familie , venner og kollegaer begynde at lægge mærke til ændringer . Den person kan blive trukket tilbage eller stille , og de kan være mere tilbøjelige til at vise vrede og utålmodighed . Hukommelsestab er tydelig i denne fase som den person kæmper for at huske korrekte navne og ord , når man taler . Selv om de kan huske tidligere begivenheder og oplysninger , de har svært ved at huske , hvor de placerede objekter og med nye oplysninger eller navnene på de personer, de lige har mødt . Mild Alzheimers er også kendetegnet ved en vanskelighed med planlægning og organisation . Komplekse opgaver som at afbalancere et checkhæfte kan præsentere et problem som kan de opgaver, der kræves i et job .

Moderate


Som Alzheimers skrider til den moderate fase , hukommelsestab forværres . Nylige begivenheder kan blive glemt , samt oplysninger om tidligere og personlige oplysninger som adresse og telefonnummer . I denne fase kan folk forveksler velkendte ansigter , og glemmer, hvor de er , og hvilken dag , eller endda tid af året er det . På grund af dette , dem med moderat Alzheimers er steget svært ved at udføre opgaver, der kræver koncentration . De kan begynde at bruge hjælp til daglige gøremål som at plukke ud tøj og grooming . Personlighed ændringer er også mere dybtgående med moderat Alzheimers . Moodiness og irritabilitet vokser , især i sociale situationer . Folk kan blive mere og mere mistænksom , vred og irritabel .

Alvorlig


Svær Alzheimers er den sidste og mest alvorlige fase af sygdommen . Hukommelsestab og personlighed ændringer er mest udtalt i denne fase , som er fysiske ændringer . Kommunikation eller sammenhængende kommunikation kan helt ophøre . Svær Alzheimers kræver daglig bistand til at udføre opgaver som at bade og gå på toilettet . En person i den sene fase af Alzheimers vil have nogen erindring om eller kendskab til de seneste begivenheder , eller deres egen historie . De kan stadig genkende familiemedlemmer , men ikke navne . De kan også have nogen bevidsthed om deres omgivelser og kan forlade deres hjem eller plejehjem og blive tabt . I denne fase kan musklerne blive stive og gå , sidde og holde hovedet oppe hele kræver støtte .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------