Position: sygdoms > 6 >

typer af xray maskiner

   En x-ray maskine bruges til at tage billeder af tætte strukturer i kroppen. Maskinen bruger fotoner , der passerer gennem kroppen . Meget tæt strukturer , såsom knogler , ikke tillader fotoner at passere igennem, og vises hvid . Air er sort , og væske , fedt og muskler vil fremstå som nuancer af grå . X-ray maskiner anvendes i udstrakt grad i sundhedsvæsenet industrien . Den resulterende x-ray billeder kaldes røntgenbillederne .

CT -scanner


CT scanneren anvendes i sundhedsvæsenet industrien . Det tager to dimensionelle billeder af den enkelte og producerer digitale røntgenbilleder . Maskinen ligner en stor kasse med en tunnel gennem centrum . Patienten lænes om undersøge bordet og er flyttet ind i tunnelen til undersøgelse . De mange x-ray detektorer drej rundt om patienten og tage røntgenbilleder . Disse oplysninger sendes derefter til en computer, hvor x-ray oplysninger resulterer i en 2D røntgenbillede .

Bone X-ray Machine


En knogle x-ray maskine består af en x-ray tube , som er over en eksamen tabel . Under behandlingen tabellen er et billede optagelse plade eller x-ray film . X-ray tube er knyttet til en fleksibel arm , der kan flyttes alt efter hvilken del af kroppen har brug for at blive røntgenfotograferet . Røret udsender fotoner , der passerer gennem kroppen . Disse ben x-ray maskiner producerer lavt stråling, som ikke er skadelige for patienten . Der er endda små bærbare versioner af denne type ben x-ray maskine .

Linear Accelerator


Lineære acceleratorer anvendes til strålebehandling. Disse skyde intense stråler af stråling til tumorer at dræbe kræft uden at påvirke resten af kroppen . Denne maskine er et eksempel på en hård x-ray , hvor fotonerne er meget stærke . En af fordelene ved denne nye type af x-ray maskine er , at det er meget nemmere og hurtigere at kalibrere for hver enkelt patient .

tilbagekastning X-ray

tilbagekastning x-ray maskiner anvendes til lufthavnens sikkerhed og bagage kontrol . Disse maskiner kan se gennem tøj og andre stof og udvælge emner under overfladen . En tilbagekastning x-ray maskine bruger anden teknologi end traditionel røntgenmaskiner . Stedet for at måle intensiteten af fotoner , der passerer gennem et objekt , foranstaltninger, som den de elementer, evne til at sprede protoner . Materialer såsom væsker og metal vil absorbere flere fotoner og har mindre scatter . En computer vil måle scatter og skabe billeder . Denne type af x-ray billede er hurtig og nemt at oprette og giver skarpe detaljer , meget bedre end konventionelle røntgenundersøgelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------