Position: hotel888 > 6 >

hvad er fibroblast vækstfaktor 1 ?

   Fibroblast vækstfaktorer ( FGF ) bruges i hele kroppen til at regulere vækst af væv . fibroblast vækstfaktor 1 , en af de første af disse molekyler opdaget , påvirker udviklingen af embryoner , væksten af nye blodkar , og andre vigtige funktioner

Baggrund


fibroblast vækstfaktor 1 er en af en familie af 22 signalmolekyler , der påvirker cellerne inklusive fibroblaster , en type af stamceller , der vokser bindevæv . FGF1 var en af de første medlemmer af denne familie , der skal identificeres , og er undertiden identificeret som " sure " FGF .

Funktion


FGF1 tjener til at indlede visse biokemiske kædereaktioner ved at knytte til molekyler kaldet fibroblast vækstfaktor receptorer . Disse kædereaktioner stimulerer celledeling i mange organ systemer .

Roller


FGF1 er produceret af mange forskellige typer af væv , herunder celler i tarmen , nyrer , nerver , lever og muskler . Det spiller en vigtig rolle i embryonale udvikling , væksten af nye blodkar ( angiogenese ) , sårheling , og grundlæggende kropsfunktioner ( fysiologi ) , samt væksten af tumorer .

Terapeutisk anvendelse

Blood-skib vækst stimuleres af FGF1 kunstigt forudsat at ø-celler i bugspytkirtlen , kan gøre det muligt væv transplantation , der vil kurere type 1 -diabetes .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------