Position: hotel888 > 6 >

isolering af artemisinin

  Artemisinin er en kemisk forbindelse udvundet fra sød malurt busk , en kinesisk fabrik . Den kemiske forbindelse er også kendt under sit kinesiske navn , qinghaosu . Det har været brugt i Kina i tusinder af år til behandling af forskellige lidelser . For nylig artemisinin er blevet anerkendt af læger og videnskabsfolk som en meget effektiv behandling for malaria , når de anvendes i kombination med andre lægemidler, også målet malaria . Ofte anvendes i tredje verdens lande og i Asien , som i 2010, er det mere accepteret i Europa og USA .

Du skal bruge:
Artemisia annua planten
. N-hexan .
4 ml 20 procent vandig acetonitril .
7 g natriumchlorid .

Kemi kolbe .
Kemi vakuum .
Kolonnen chromatograf med silicagel .
25 ml 10 procent ethylacetat i hexan .
25 ml 15 procent ethylacetat i hexan .

25 ml 20 procent ethylacetat i hexan .


1 .
Lad blade Artemisia annua til tørre mellem to stykker papir til flere dage .

2 .

Place tørrede ARTEMISIA blade i en lille siver gryde med n- hexan løsning for 24 timer . Hæld n- hexan , og der tilsættes 4 ml af 20 procent vandig acetonitril opløsning til puljen og blade . Tilføj 12 ml n-hexan til puljen .
3 .
Tilføj 7 g fast natriumchlorid til at fordampe noget vand . Tilsæt løsning og bladene til en kemi kolbe . Fastgør kolben til en kemi vakuum . Tænd vakuum til at fordampe acetonitril og andre flydende . Du vil stå tilbage med en mørkebrun fast klump af sagen.
4 .
Placer mørkebrun fast i en kolonne chromatograf med silicagel . Hældes i kolonnen 25 ml 10 procent ethylacetat i hexan , derefter 25 ml 15 procent ethylacetat i hexan og endelig 25 ml 20 procent ethylacetat i hexan . Artemisinin vil elueres på 15 procent og 20 procent løsninger .
5 .
Placer opløsningen fra 15 procent og 20 procent løsninger i kemi kolber og inddampes ethylacetat og hexan med en kemi vakuum . Dette vil producere en gul-grøn solid ren artemisinin .

gode råd og advarsler


 • Forsøg ikke artemisinin isolation , medmindre du har erfaring med en organisk kemi laboratorium .
 • Mange af de kemikalier, der anvendes i isolation heri er farlige og ætsende. Bær beskyttende tøj .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------