Position: sygdoms > 6 >

hvad hæmmer FSH ?

   Follikelstimulerende hormon ( FSH ) er et gonadotropin frigivet af forreste hypofyse , der bindes til lokaliserede receptorer . Hos kvinder stimulerer det ægproduktionen og estradiol tab i første halvdel af menstruationscyklus . Hos mænd stimulerer det produktionen af sædceller

Hormonelle Hæmning


Sex steroider som testosteron , østrogen og progesteron , hæmmer frigivelsen af GnRH , hvilket hæmmer frigivelsen af FSH . Denne hæmning fører til pulsatile udskillelse af FSH , som er relateret til den fase i en kvinders menstruationscyklus .

Receptor Hæmning


Der er andre hormoner , der konkurrerer med FSH receptor , derfor hæmme evne til FSH til at binde eller fortrænge et allerede bundet FSH molekyle , hvilket fører til nedsat FSH aktivitet . Ufrugtbarhed og gonadotropin modstand kan skyldes receptor hæmning . Receptor mutation kan føre til en manglende evne til FSH at binde så godt, hvilket kan resultere i konkrete sygdomstilstande .

Lægemidler Hæmning


I tilfælde af infertilitet og kunstig forplantning terapi , kan medicin bruges til at hæmme FSH i orden at stimulere æggestokkene funktion . De lægemidler er GnRH-agonister , der arbejder for at undertrykke dannelsen af nye FSH . En af de tilgængelige medicin er mere specifikke i hæmning processen . som det oprindeligt signal til hypofysen til at frigive alle lagrede gonadotropiner , efterfulgt af hæmme hormon produktion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------