Position: sygdoms > 6 >

tidlige tegn på åreforkalkning

   Den åreforkalkning er kendt som åreforkalkning. Denne betingelse udvikles over en lang periode , at reducere mængden af blod, der kan flyde gennem arterierne . En mangel på iltet blod til alle dele af kroppen kan resultere i skader på organer og celledød . Desværre kan de første tegn og symptomer på åreforkalkning være en alvorlig komplikation , såsom et hjerteanfald eller et slagtilfælde . Hvis tidligere symptomer er erfarne , søg straks læge .

kranspulsårerne


Åreforkalkning i kranspulsårerne kan begrænse strømmen af blod og ilt til hjertet . Hærdning af disse arterier er kendt som koronar hjertesygdom . Et symptom på åreforkalkning i kranspulsårerne oplever brystsmerter , som kan føles som en stramning af hjertet eller brystet . Dette kan forekomme efter anstrengelse . Disse brystsmerter er kendt som angina , og symptomerne kan lettes med medicin . Men hvis sygdommen skrider frem, vil det være nødvendigt at blive behandlet med kirurgi .

halspulsårer


Den carotis arterier , der kører på begge sider af halsen , forsyning hjernen med iltet blod . Alvorlig blokering af disse arterier kan føre til slagtilfælde . Forud for en alvorlig streg , hvad der er kendt som et forbigående iskæmisk anfald ( TIA ) kan forekomme . En TIA har lignende symptomer på et slagtilfælde , som vanskelighed ved at tale eller bevægelse på den ene side af kroppen . Selv om disse symptomer vil gå væk i løbet af en time eller deromkring , en TIA er en meget alvorlig advarsel tegn på åreforkalkning i carotis arterierne . Behandlingen bør søges straks . Mildere symptomer , der kan opstå før apopleksi eller TIA er alvorlige hovedpine , svaghed i den ene side eller svimmelhed . Men nogle gange slagtilfælde uden forudgående advarsler eller symptomer .

perifere arterier


perifere arterier levere blod til benene og bækkenet . Smerter i arme og ben eller bækken kan være et tidligt symptom på åreforkalkning i de perifere arterier . Dårligt blodomløb er også et symptom , og kan angives med følelsesløshed eller en svag puls i fødderne eller håndled . Undladelse af sår til at helbrede kan også være et symptom . Dette kan også være farligt , da det mislykkede sår til at helbrede kan føre til infektioner . Nogle af disse symptomer bør drøftes med en læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------