Position: sygdoms > 7 >

Hvordan kan jeg rette TSH niveauer ?

   Niveauer af TSH , eller thyreoidea-stimulerende hormoner , kan falde ud af normalområdet i tilfælde af en skjoldbruskkirtel lidelse. Der er to hovedtyper af thyroidea lidelser : hyperthryoidism , hvor TSH niveauer er over det normale område , og hypothyroidisme , hvor TSH niveauerne ligger under den normale sortiment. Typisk er det ikke muligt at helbrede en thyroideaforstyrrelser , men TSH niveauet kan korrigeres med behandling og medicinering

Du skal bruge: .
lægebesøg
Regelmæssige blodprøver .
Thyroid medicin .
Radioaktivt jod terapi ( ekstraudstyr) .

Kirurgi ( ekstraudstyr) .

Behandlinger for hyperthyreoidisme


1 .
Hyperthyreoidisme , der er kendetegnet ved abnomally højt TSH , normalt behandlet med enten methimazol eller propylthiouracil ( PTU ), der begge antithyroid agenter . Begge typer af narkotikamisbrug blok mængden af skjoldbruskkirtelhormon i blodet og hæmmer jod ind i skjoldbruskkirtlen og øge niveauet af TSH . Doseringen kan variere alt efter sværhedsgraden af tilstanden .
to .

anden effektiv , men mindre almindelige behandling for hypothyroidisme er radioaktivt jod behandling . I denne behandling , er patienten administreres en dosis af radioaktivt jod . Over flere uger efter behandlingen , er det radioaktive jod optages i overaktiv skjoldbruskkirtel celler, beskadige dem og , ideelt set , vender tilbage skjoldbruskkirtlen produktion til det normale. Radioaktivt jod behandling typisk har en høj succesrate , men kan være for effektiv i nogle tilfælde resulterer i en sag om hypothyroidism stedet .

Radioaktivt jod behandling ikke anbefales til børn , eller for kvinder, der er gravid , ammer , eller som kan blive gravide inden for 6 måneders behandling .
3 .
Kirurgi er også brugt til at behandle sager om hyperthyreoidisme og vende tilbage TSH niveauet til det normale. For hyperthyreoidisme , kan en thyroidektomi udføres , fjerne alle eller en del af skjoldbruskkirtlen . Alle overproduktion områder af skjoldbruskkirtlen skal fjernes for operationen for at blive en succes .

Behandlinger for Hypothyrodism


1 .

Hypothyroidisme , der er karakteriseret ved unormalt lave niveauer af TSH , er typisk behandlet med medicin Levothyroxine . Levothyroxin erstatter forarmet niveauer af thyreoidea-stimulerende hormon i blodet . Når læger og patienter bestemme den korrekte brug dosering , bør thyroideafunktionen vende tilbage til normal .
2 .
Når du tager levothyroxin , er det vigtigt at undgå stoffer, der vil påvirke dens absorption. Mineraler som jern og calcium bør ikke indtages inden for fire timer efter indtagelse af levothyroxin .

Andre medikamenter , såsom p-piller , kan også påvirke mængden af medicin er nødvendig for at korrigere TSH-niveauer i blodet .
3 .

Skjoldbruskkirtel medicin er den eneste effektive måde at behandle hypothyroidism . Med hypothyreoidisme især TSH -niveauer bør monitoreres regelmæssigt for at sikre, at doseringen er korrekt . Blodprøver bør administreres 6 til 8 uger efter behandlingens start , og en gang om året efter TSH niveauet tilbage til det normale.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------