Position: sygdoms > 7 >

kørestol sikkerhed checkliste

   Det er meget vigtigt , at du holder din kørestol velholdt og i god stand , inspicere det regelmæssigt for at sikre , at der ikke er beskadiget eller defekt dele . Hvis du bruger en kørestol , der er i forfald , du løber risikoen for skader . Hjælp af en simpel checkliste kan sikre din kørestol fungerer korrekt .

Låsebolte og dæk


Sørg for , at hjulet låses engagere dækkene på kørestolen korrekt , så når du lægger på dine bremser du får mest friktion muligt at bremse dig til en glat stop . Sørg for , at dine dæk er i god stand og på det korrekte tryk . Tjek din manual eller læs stemplet på dækket for at finde ud af det anbefalede dæktryk .

Hjul


Sørg for at hjulene er i god stand , ikke bøjet eller skæv . Sørg for, at de kører frit , så du ikke risikerer pludselig at standse eller vige som et hjul kæmper for at dreje. Hvis du har en kørestol med pop-off hjul , så sørg for de låser sikkert på plads på stolen .

håndgreb og gelændere


Tjek din håndtag for at sikre, at de er fast knyttet til din stol . Du kan være i stand til at fjerne armene på din kørestol , i hvilket tilfælde du bør tjekke , at de kan tages af og geninstalleret nemt . Tjek din gelændere for at sikre, at de er fast knyttet til dine hjul , og at de er glatte og fri for enhver ru områder .

almentilstand

Kig over din kørestol for at sikre, at det er i en god stand : polstring er ikke slidt eller iturevne , sikkerhedsseler er til stede og fungerer , og kørestolen er ren . Tjek for rammerne af din stol for tegn på slid , rust eller løse forbindelser , og sørg for , at din stol folder ordentligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------