Position: sygdoms > 7 >

sener i pegefingeren

   Sener er bindevævet , der går fra musklerne til knoglerne . Sener i indekset finger på hånden i forbindelse hånden muskler til knogler i hånden . Når en person flytter sin pegefinger , sener er ansvarlig for denne handling . To bøjesenerne kontrol med flytning af pegefingeren , ud over en extensor sene , en første dorsal intersseous og en indeks lubrical .

Flexor digitorum profundus


Dette senen er den lange senen i pegefingeren , som starter i underarmen og lægger til spidsen af fingeren . Det er senen ansvaret for at flytte spidsen af fingeren . Det bistår også i at flytte resten af pegefingeren , sammen med håndleddet . Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons , denne sene løber parallelt med håndfladen side af fingeren , meget tæt på overfladen af huden .

Flexor digitorum superficialis


Denne sener , også kaldet flexor digitorum sublimis , er den korteste af de to bøjesenerne , begyndende i underarmen og slutter på midten fælles . Det kontrollerer bevægelsen af den midterste fælles af pegefingeren , og også hjælper med udveksling af bunden fælles af fingeren og håndled . Ligesom sin modpart flexor sene , løber den langs håndfladen side af fingeren , tæt på huden .

Index Lubrical


Ansvarlig for bøje det første fælles af pegefingeren , denne sene løber langs flexor digitorum profundus . Det medvirker også til at flytte de to andre led af pegefingeren .

Første Dorsal Interosseous

Dette senen bøjer den første fælles af pegefingeren , og også tommelfingeren . Desuden hjælper den med bevægelsen af den midterste og øverste fælles af pegefingeren .

Estensor digitorum

Dette senen udvider de to første led af pegefingeren , løber langs de to flexor sener.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------