Position: sygdoms > 7 >

hvad er en dopamin markør ?

   Et biologisk markør , eller biomarkør , er en indirekte måling , som hjælper til at diagnosticere sygdomme . For eksempel er en stigning på hvide blodlegemer en biomarkør for infektion . Årsagen til infektionen er ikke direkte måles , men snarere de anvendte markør er de hvide blodlegemer . Andre biomarkører , såsom dopamin markører , kan anvendes til evaluering af behandling eller progression af en sygdom,

Funktion

Dopamin er en neurotransmitter fremstilles med ca 0 . 3 procent af neuroner i hjernen . Dopamin er involveret i nyrerne, hormonelle , hjerte-kar- og centralnervesystemet regulering . Brugen af dopamin som en farmaceutisk hjælper patienter med faretruende lavt blodtryk , såsom dem , der lider af septisk chok . I sådanne tilfælde , dilatere dopamin hjælpemidler ved direkte nyrerne , bugvæggen , hjerne og hjerte blodkar .

Metabolisme

Dopamin kan ikke krydse blod- hjerne barrieren . Derfor , syntese af dopamin sker direkte i hjernen fra aminosyren tyrosin . Tyrosin er syntetiseret første til L-dopa , og derefter i dopamin . Kilder i kosten af tyrosin omfatter æg , ost , fjerkræ og oksekød . Produkter af metabolismen af dopamin , som homovanillic syre , giver dopamin forskere med markører for at studere .

Parkinson 's Disease

Brain produktion af dopamin er via det dopaminerge neuroner . Ved Parkinsons sygdom , som kan påvirke midaldrende og ældre mennesker, er der et uopretteligt tab af disse neuroner og dopamin . Progressive muskelrystelser karakterisere Parkinsons , som den samlede effekt af dopamin er at hæmme muskelsammentrækning . Behandling af dette tab af dopamin omfatter give patienten med dopamin forløber L-dopa . Da det er umuligt at måle tabet af dopaminerge neuroner direkte , forskere gøre brug af dopamin markører til at følge Parkinsons sygdom behandling og progression .

Addiction

Dopamin spiller en rolle i afhængighed , fordi det er en del af hjernens fornøjelse og belønning kredsløb . Lægemidler, der imiterer eller stimulerer produktionen af dopamin omfatter kokain , heroin , nikotin og alkohol . Med brug , bliver den skrøbelige balance i hjernen ændrede og hjernen producerer mindre naturlige dopamin . Når stoffet er trukket tilbage , følelser af depression følge . Hjernen lærer at opsøge disse stoffer for at opretholde den nye balance , og det skaber en afhængighed . Forsker Stephen J. Kish , i en artikel med titlen " striatale dopaminerge og serotonerge markører i Human Heroin User " og offentliggjort i tidsskriftet Neuropsychopharmacology , bemærkede en 33 procent reduktion i dopamin markør homovanillic syre blandt langsigtede heroinbrugere . Denne reduktion afspejles en eventuel nedgang i dopaminsyntese som reaktion på overstimulation forårsaget af brug af heroin .

Fremtiden

Nye biomarkører for dopamin er på horisonten . Diagnostiske metoder som kernemagnetisk resonans kan hjælpe med at diagnosticere Parkinsons sygdom , mens symptomerne stadig er beskedne. Fremskridt i DNA-analyse kan tillade opdagelsen af markører for genetiske dopamin lidelser som skizofreni . Den perfekte markør ville være en , at læger kan teste for billigt og nemt. I fremtiden kan forskningen gøre denne perfekte markør til rådighed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------