Position: sygdoms > 7 >

en synopsis af " øjet "

   . Beliggende i en hule stik i kraniet , er øjet består af lag , der arbejder sammen om at sende og modtage information til og fra hjernen --- oversætte lys til syne

Fra det blotte øje


Kig i spejlet og du vil se tre dele til øjet : den hvide ydre pels , kaldet sclera , den farverige del , kaldet iris og eleven , den sorte cirkel , der lader lys igennem . Beliggende på toppen af iris er en klar kuppel kaldet hornhinden , som gør det muligt øjet med at fokusere så let kommer igennem .

A Vision of Light


Efter lys ind gennem pupillen , det rammer linsen , og ligesom en film projektor , fokuserer lysstråler på , hvad der hedder nethinden . Nethinden ændringer disse lysstråler til nervesignaler , så den kan kommunikere med hjernen . Hjernen oversætter dem synsnerven signaler til en bestemt vision --- vores følelse af syne .

farve, form og Form


I nethinden er celler kaldes stave og tappe denne proces lyset . Stænger gør det muligt at se i mørke , mens kegler hjælpe os til at se farver , detaljer og form . Hvert øje har næsten 120 millioner stænger og 7 mio kegler . Arbejder sammen, disse celler vise os det hele billede .

Eye Læger

En optometrist udfører prøver og eksaminer for at sikre, at øjet er sundt og foreskriver briller eller kontaktlinser , når en person ser ud af fokus . En øjenlæge diagnoser og behandler sygdomme og skader og kan udføre øjenoperation . Ifølge National Eye Institute , halvdelen af alle mennesker i USA mere end brug korrigerende linser .

Sjov Fakta

I gennemsnit en person blinker til en modværdi af 30 minutter om dagen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------