Position: sygdoms > 7 >

historie zoster

   Herpes zoster , eller helvedesild , er genoplivningen af den skoldkopper virus , der kan føre til smerter og udslæt . Zoster er blevet undersøgt i århundreder af mange læger og forskere går tilbage til oldtiden

Definition


Når en person har haft skoldkopper , forbliver virus i dvale i den nerve rødder . Herpes zoster er reaktivering af denne virus. Sygdommen som regel går igen i ældre eller immunsvækkede personer efter udsættelse for en person med skoldkopper .

Pox vs Zoster


Zoster er blevet registreret tilbage i græsk og oldtiden . På det tidspunkt var det svært at skelne små pox fra zoster . I slutningen af det attende århundrede , beskrev William Heberden , en videnskabsmand , zoster læsioner og metoder til at skelne dem fra kopper . Dr. William Osler , en berømt læge , skrev også , at de to sygdomsprocesser var helt anderledes . Infektion med en ikke forhindre infektion fra de andre .

Videnskabelige fremskridt


I 1831 Richard Bright først foreslog en sammenhæng mellem herpes zoster og nerver . I 1861 , gjorde Felix von Barensprung første obduktionen bekræfter skade på nerve roden . Henry Hoved og AW Campbell , patolog , studerede herpes zosters og gjorde 21 obduktion sager . Deres undersøgelse studerede nerve rødder og viste nerveskader , at korreleret med herpes zoster .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------