Position: sygdoms > 7 >

virkningerne af hjertesygdomme om intimitet

   Tusindvis af mennesker er diagnosticeret med hjertesygdom hvert år . Hvis du eller nogen du elsker har en hjertesygdom , er det forståeligt at bekymre sig om , når du kan være intime igen . Fysiske og følelsesmæssige ændringer medfører patienter til at føle sig utryg og usikker , men med pålidelige oplysninger , kan du og din partner nyde intimitet du havde før hjertesygdom .

Frygt


Mennesker med hjerteproblemer ofte frygt for, at sex kan udløse et hjerteanfald eller et slagtilfælde . Ifølge American Heart Association , er dette den mest almindelige myte omkring hjertesygdom , det er bare ikke sandt . Læger anbefaler ofte en øvelse program når opsvinget er ovre, og sex er bare en anden form for motion . Patienter, som kan gå op ad en trappe eller gå seks minutter på et løbebånd skal kunne genoptage seksuelle aktiviteter . Visse hjertesygdomme kræver særlige instruktioner , så altid tjekke med din læge først .

Depression


Under en hjertesygdom i høj grad påvirker din følelsesmæssige sundhed . Depression og midlertidige humørsvingninger er fælles for hjertesygdom patienter. Du kan føles som en anden person indeni , hvilket gør det svært at komme i forbindelse med din partner på samme niveau som før . Depression normalt aftager i løbet af tre måneder efter diagnosen for de fleste. Overveje at deltage en støttegruppe eller se en psykolog , hvis du har brug for ekstra hjælp der beskæftiger sig med depression .

Usikkerhed


Nogle hjertesygdomme patienter har operation for at forbedre deres tilstand , der forlader dem med en synlig ar . Mange mennesker føler sig forlegen og utilpas viser deres krop til deres partner . Tal med din partner og lade ham eller hende vide , hvordan du føler . Husk , at dit ar er en synlig tegn på, at du kæmpede og overlevede hjertesygdomme . Hvis du stadig føler ubehag , prøve at bære smukke lingeri , der dækker dine ar og gør du føler dig attraktiv .

Impotens

almindeligt ordineret hjertemedicin ofte påvirke en mands libido , samt hans evne til at opretholde en erektion i fysisk intimitet , ifølge CNN Health . Kolesterol -sænkende medicin og hypertension stoffer har været knyttet til rapporter om erektil dysfunktion . Blodtrykket medicin også rammer kvinder på en anden måde ved at sænke deres lyst til sex . Der er alternative hjerte medicin til rådighed med lavere risiko for seksuelle bivirkninger , så spørg din læge, hvis man er det rigtige for dig . Erektil dysfunktion medicin er også normalt sikkert for de fleste mandlige hjertepatienter ikke bruger nitrater .

Forlegenhed

Ifølge 123angina. com , både mænd og kvinder har mindre fysisk intimitet efter et hjerteanfald end før . Mindre end halvdelen rapportere det til deres kardiolog på grund af forlegenhed . Kardiologer ofte ikke indlede samtalen enten . Folk er flov over at tale om fysisk intimitet spørgsmål , selv om det er deres egen læge , men dette trin er en vigtig en. Tale åbent med din læge . Hun er den mest fortrolige med dit hjerte tilstand og den bedste dommer over , hvad dine personlige begrænsninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------