Position: sygdoms > 7 >

koloskopi instrumenter

   En koloskopi procedure indebærer en grundig vurdering af endetarmen og tyktarmen og bruges til at undersøge sundhed mave-tarmsystemet . Proceduren kan afsløre læsioner , polypper og eventuelt kræft tumorer . Colonoscopies er ambulante procedurer , men de er invasive . Ét vigtigt instrument, colonoscope , bruges til at fuldføre proceduren .

Colonoscope


Den colonoscope består af en lille videokamera og lys forbundet til en tynd , fleksibel slange , som indføres gennem endetarmen . Lægen fører ind forbi endetarmen og ind i tyktarmen langsomt , til at optage så meget video optagelser som muligt .

Colonoscope Kanal


Den colonoscope indeholder også en hule kanal , der tillader luft at blive skubbet igennem den. Luften vil puste tyktarmen området , således at lægen kan få et bedre image . Denne kanal indeholder også en indgang til andre instrumenter , der skal indsættes i tyktarmen . Et instrument kaldet en " lilletromme " kan bruges til at fjerne ethvert polypper , der findes . Andre instrumenter bruges til at ætse væv for at forhindre blødning .

Proceduren


Før proceduren tarme og kolon skal være klar . Din læge vil ordinere et lægemiddel, der vil støtte i at rydde tarmen . Efter dette trin er fuldført , skal du ikke spise eller drikke . Den faktiske procedure er udført på et medicinsk center . En smertestillende kan administreres intravenøst . Den koloskopi tager mindst 30 minutter at udfylde og kan forårsage ubehag i tarmene og maven . Efter at proceduren er afsluttet det medicinske personale vil observere dig , indtil de finder det hensigtsmæssigt at løslade dig . Hvis en polyp var fjernet din observation periode kan være længere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------