Position: sygdoms > 7 >

typer af mini slagtilfælde

   En mini slagtilfælde eller lille slagtilfælde er kendt i medicinske kredse som et forbigående iskæmisk anfald ( TIA ) eller som en mini iskæmisk slagtilfælde . En TIA opstår , når blodtilførslen til hjernen er midlertidigt afbrudt . TIA symptomer ligner iskæmisk slagtilfælde symptomer . TIA symptomer typisk vare et par minutter til en eller to timer , i modsætning til et slagtilfælde på længere varighed på 24 timer.

TIA Symptomer


TIA symptomer omfatter svaghed og besvær med at bevæge den ene side af kroppen , følelsesløshed eller prikken på den ene side af kroppen , kompromitteret syn , forvirring , manglende evne til at tale , og vertigo eller svimmelhed .I modsætning til en streg , imidlertid TIA ikke resulterer i hjernevævet døende .

TIA som forløber for iskæmisk slagtilfælde


Ifølge " American Heart Association Journal " 10 procent til 15 procent af patienter, der lider af en TIA udvikle et slagtilfælde inden for tre måneder , med halvdelen af disse tilfælde, der opstår inden for 48 timer. På grund af dette , mener de medicinske kredse en TIA et signal af patientens øgede risiko for slagtilfælde. Kontinuerlig Tias i et patient øger risikoen for et slagtilfælde .Behandling, herunder antitrombotiske stoffer såsom aspirin , kan midlertidigt eller permanent stald efterfølgende Tias eller slagtilfælde .

Forebyggende foranstaltninger


For at forhindre en TIA , risikofaktorer som højt blodtryk , højt kolesteroltal , diabetes , hjertesygdomme og andre lidelser skal reguleres . Slægtshistorie og genetik kan også være en overvejelse .Læger anbefaler , at patienter med risiko for TIA eller slagtilfælde udvikle sunde kostvaner, motion regelmæssigt , stoppe rygning og drikke moderate mængder alkohol , hvis de ikke allerede har gjort det .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------