Position: sygdoms > 7 >

grundlæggende hiv faktaark

   HIV er en forkortelse for human immundefekt virus . Denne virus kommer i to former , den HIV1 og HIV2 , hvoraf den førstnævnte er mest udbredt i USA , og sidstnævnte er mere almindelig i de afrikanske nationer . Hiv er årsag til erhvervet immundefekt syndrom , eller aids , og blev første gang rapporteret i USA i 1981

Du skal bruge: .
Destilleret vand

funktioner


Hiv angriber immunsystemet ved at ødelægge kroppens CD4 hvide blodlegemer . Uden en velfungerende immunsystem kroppen er mindre i stand til at bekæmpe infektioner og sygdomme . Dette gør den mere modtagelig for sygdomme og i sidste ende giver den enkelte til at udvikle aids .

Symptomer


Mange mennesker med hiv udviser ingen symptomer , mens andre kan vise influenza-lignende forhold . De, der ikke viser udad symptomer bør stadig søge rutinemæssig medicinsk behandling som deres krop stadig er ramt af virus . Medicin kan forsinke eller begrænse skaderne på immunsystemet og gøre det muligt for hiv-patienter at leve meget længere , end det var engang muligt .

Effects


Når en persons immunsystem er blevet kompromitteret i lang tid, sidste fase af hiv er aids . Starten af aids er ofte udløst af et meget lavt CD4 blodtælling eller en sygdom som f. eks lungebetændelse eller tuberkulose , som bliver kompliceret på grund af svækket immunsystem. Selvom videnskabsfolk og forskere der arbejder rundt om i verden til en bedre forvaltning af denne lidelse , er der ingen kendt helbredelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------