Position: sygdoms > 7 >

hvorfor er syrefaste pletter nyttigt ?

   Forskere bruger mikroskoper og farvning teknikker til at opdage og differentiere mikroorganismer , herunder bakterier , i patientprøver . De fleste bakterier farves godt med konventionelle farvning metoder . Men et par er uigennemtrængelige for konventionelle farvestoffer og kræver brug af en særlig syrefaste pletten

Procedure


Ifølge American Society for Microbiology , syrefaste farvning indebærer oversvømmelser et dias , der indeholder en lille mængde af patientprøve med rød Carbol fuchsin farvestof , skylle den med en syre-alkohol-opløsning , og restaining det med methylenblåt farvestof . Alle strukturer , undtagen syrefaste bakterier , slippes den røde pigment , når vasket med syre og absorbere blåsplint i stedet . Syrefaste bakterier bevarer den røde farve og fremstår som røde stavformet strukturer mod en blå baggrund .

Tuberkulose


syrefaste bakterier omfatter slægten Mycobacterium , en gruppe af bakterier , der forårsager tuberkulose og andre sygdomme . Tuberkulose er en yderst smitsom sygdom , der rammer en tredjedel af verdens befolkning hvert år og er den førende dødsårsag for bakteriel infektionssygdom, ifølge Dr. Kenneth Todar , professor i mikrobiologi ved University of Wisconsin-Madison .

Betydningen af farvning


Dyrkning og identifikation bakterier kræver tid . Ifølge Dr. Todar , tager det fire til seks uger til at vokse synlige kolonier af M. tuberculosis . Centers for Disease Control bemærker , at syrefaste farvning giver læger med en hurtig og omkostningseffektivt middel til at gøre en foreløbig tuberkulose diagnose .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------