Position: sygdoms > 7 >

knuse skade protokol

   Crush skader kan ske på arbejdet, derhjemme eller udendørs . Sådanne skader kan være forårsaget af tunge maskiner , sammenstyrtede bygninger , køretøjskollision eller ulykker , der falder sten eller jordskred . I tilfælde af en crush skade , en paramediciner eller uddannet EMT bør følge en nærmere defineret protokol i at bistå den person, der er fanget

Hvornår Vedtage protokol


En protokol for behandling af Crush syndrom bør følges , før knust enkelte kan udvindes kun i én af følgende situationer : Den person er blevet fanget i mindst to timer af en genstand-såsom maskiner , rock eller murbrokker-som er i stand til at påføre en crush skade , det fanget patienten har haft hjerteproblemer eller nedsat problemer . Crush syndrom , som også er kendt som " traumatisk rhabdomyolyse , "optræder, når nyresvigt og større chok er forårsaget af en knusende skade for en persons skeletmuskulatur . Crush syndrom er fælles , for eksempel , når patienter har fået fanget af jordskælv vragrester .

før ekstraktionen


Før udvindingsprocessen er startet , identificere og behandle nogen umiddelbare trusler mod patientens liv . Vurdere fanget enkelte for Crush syndrom . Kontrol af patientens smerter ved hjælp af Fentanyl , eller morfin hvis Fentanyl er utilgængelig eller upassende . Overvåg hjerteaktivitet og administrere ilt til patienten, hvis denne er tilgængelig og sikker til brug i miljøet. Umiddelbart før udvinding indsats begynder , begynder en stor boring IV og administrere mellem en og to litter af saltvand .

Under og efter ekstraktion


Under extrication processen , vurdere , om administration af Albuterol er nyttig og hensigtsmæssig . Hvis extrication processen er langvarig , administrere natriumbikarbonat. Hvis hyperkaliæmi er mistanke om , administrere Calciumchlorid over de 5 minutter umiddelbart efter extrication .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------