Position: sygdoms > 7 >

CPAP -protokollen

   Akronymet CPAP står for kontinuerlig positiv luftvejs tryk . Formålet med behandlingen er at frigive en konstant strøm af luft under visse pres . Det bruges til behandling af søvnapnø , nyfødte , der ikke får tilstrækkelig ilt og luftvejsproblemer . Protokollen for at bruge en CPAP maskine kan variere inden for det medicinske samfund , men den mekaniske anvendelse af udstyret er i overensstemmelse

System Use


For akut medicinsk personale er det vigtigt , når du starter CPAP protokoller , at patientens ilt overvåges samt minutvolumen . Masken eller nasal kanyle , bør sikres og 5 cm H20 af PEEP ventil pres skal bruges . Der observeres for eventuelle lækager. Overvåge det respiratoriske respons og optage vitale hvert 5 minut . Medicin , såsom Albuterol eller nitroglycerin spray , kan administreres på nuværende tidspunkt .Til brug i hjemmet en tekniker vil vise enheden for patienten . Patienten vil til gengæld vise teknikeren , at han er i stand til at arbejde i enheden korrekt .

Observation


Observation bør fortsætte , indtil det står klart , at patienten reagerer godt på behandlingen . Se efter tegn på udspilning af maven , hvilket kan resultere i opkastning .

Vigtig bør gennemføres hvert 5 minutter på at tjekke for hjerte- overload .

For at sikre en positiv luftgennemstrømning, skal patienten observeres i liggende ( tilbage ) position i mindst 15 minutter.

Komplikationer


Utætheder omkring masken kan blive tydelige . Tilpasning af masken normalt fjerner problemet . Masken kan udskiftes, hvis den ikke passer ordentligt .

Op til 50 % af patienter, der bruger enheden derhjemme vil ophøre med at bruge . Opfølgning er nødvendig for at sikre , at patienten får tilstrækkelig støtte.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------