Position: sygdoms > 7 >

Hvordan kan jeg tyde en DEXA scanning ?

   Du har netop afsluttet en DEXA ( Dual Energy X-ray absorptiometri ) scanning for at måle din knoglemineraltætheden . Hvis du er forvirret over dine resultater fra denne test , er du ikke alene . En DEXA scanning hjælper diagnosticere osteopeni og osteoporose . Det anbefales til kvinder , der er over 65 eller postmenopausale kvinder med risikofaktorer for osteoporose . Osteopeni angiver, at du har tyndere knogler , som kan føre til knogleskørhed . Under osteoporose , eller porøse knogler , øger din risiko for flere knoglebrud. Vide et par grundlæggende om testresultater kan hjælpe dig med at afkode, hvad den mystiske tal betyder . Forståelse af resultaterne er det første skridt for at forbedre din knogle sundhed
1 .
Få en kopi af dine testresultater fra din læge . Bed om udskriften af resultater samt de billeder , så du kan sammenligne resultater på opfølgning scanninger .
2 .
Kig på kolonnen mærket " BMD ", som viser din ben mineral tæthed . Dette er det antal gram pr centimeter af ben . En række af 1,0 eller bedre er god . Lavere BMD score indikerer en øget risiko for knoglebrud .

3 .
Check kolonnen " T Score " for en sammenligning af din knogletæthed til kvinder i 30'erne , som er de travle år for knogletæthed . Normal knogletæthed tal er mellem 1,0 og -1,0 . En score mellem -1,0 og -2,5 er en indikation af osteopeni . En score mellem -2,5 og -3,0 angiver osteoporose .
4 .
Bemærk kolonnen " Z-score "for en sammenligning af dine knoglemineraltæthed til kvinder din alder . Som mange kvinder i 60'erne eller ældre kan have tab af knogletæthed , er dette score er ikke så stor som den T-score , som sammenligner din knogletæthed til det normale , et passende niveau .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------