Position: sygdoms > 7 >

MS & vejrtrækningsproblemer

   Åndedrættet er kontrolleret af det centrale nervesystem , eller CNS . Mere specifikt er det reguleret af det autonome nervesystem , som styrer ufrivillig kropsfunktioner såsom åndedræt , hjerteslag og fordøjelse . Multipel sklerose forårsager hævelse , der forstyrrer de signaler, der transmitteres mellem nerver . MS typisk ikke skade det autonome nervesystem , åndedrætsbesvær er sjældent en direkte symptom på sygdommen , men et symptom på sekundære spørgsmål i tilknytning til sygdomsprocessen .

aspirationspneumoni


aspirationspneumoni forekommer i MS-patienter , når de ikke er i stand til at klare den slim eller spyt fra næse og svælg , eller når føde eller vand inhaleres skyldes synke vanskeligheder i forbindelse med MS . Disse irritationsmomenter skader lungerne og forårsage åndedrætsbesvær , som kan være farligt

muskelsvaghed


Selvom MS ikke typisk påvirke åndedrættet direkte , musklerne er involveret i vejrtrækningen-. mellemgulvet og ribben muskler-er svækket over tid på grund af degenerative af sygdommens karakter . Mens dette alene kan medføre vejrtrækningsbesvær , muskelsvaghed og inaktivitet kan føre til lungebetændelse og andre luftvejslidelser , så godt.

Medicin


Beroligende , muskelrelaksantia og opioide analgetika bruges til at behandle symptomerne på MS . Disse kan trykke vejrtrækning funktion , der forårsager vanskeligheder. Sjældent kan visse lægemidler , der anvendes i behandlingen af MS forårsage alvorlige allergiske reaktioner , der forårsager åndedrætsbesvær , som kan være livstruende .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------