Position: sygdoms > 7 >

blodsænkning procedurer

   En erythocyte sediment sats test ( ESR ) test , hvor hurtigt de røde blodlegemer falder til bunden af et reagensglas . Hvis den røde blodlegemer falder væsentligt hurtigere end forventet , kan det tyde på unormale protein i blodet er forbundet med betændelse , ifølge kidshealth. org . ESR test hjælpe med at støtte diagnoser , men kan ikke bruges på egen hånd at diagnosticere patienter , som en forhøjet ESR , kan have flere årsager og ikke udpege kilden til betændelse i kroppen .

Indledende Bestilling


En læge ofte ordrer en ESR eller ESR , test, når han mistænkte en sygdom, der forårsager betændelse . For eksempel , en patient , hvis der er symptomer på gigt såsom fælles stivhed og smerter , kan lægen for en ESR at støtte hans diagnose . ESR test kan ikke lokalisere den nøjagtige placering af inflammation . de kun viser, at der er betændelse eller andet sted i kroppen , i henhold til Lab Tests Online

Hyppigheden af tests


Lægen kan tage ESR test med jævne mellemrum for at bestemme effekt en sygdom har på kroppen . En enkelt ESR test, der viser forhøjede sedimentationshastigheden ikke nødvendigvis ensbetydende med sygdom , da testen ikke giver lægen specifikke oplysninger om , hvor betændelsen er beliggende , eller hvad der er årsag det .

Tolkning af resultater


En ESR test i sig selv er sjældent nok til at stille en diagnose . Læger normalt sammenligner ESR resultater med resultaterne af andre kliniske test, patientens sygehistorie og patientens nuværende symptomer til at foretage eller udelukke en bestemt diagnose . Hvis ESR er usædvanlig høj, kan lægen for andre tests for at fastslå årsagen , såsom blod kulturer , en serum protein elektroforese test eller en koagulation protein test .

ESR Procedurer

Den læge eller laboratorium assistent skal tage blod fra patienten til at gøre en ESR test . Hun gør dette ved at sterilisere patientens underarm , emballering en elastisk årepresse omkring patientens arm , og indsamling blod fra vene i en sprøjte . Efter indsamling blod , sætter lab assistent bomuld på såret og bandager det . Lægen analyserer derefter de indsamlede blod . Lægen kan som regel gennemføre en ESR test i løbet af få timer , efter kidshealth. org .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------