Position: sygdoms > 7 >

historien om koronar stents

   Katetre og balloner er grundlaget for implantere en koronar stent til at holde en arterie åben . Den første kendte brugt af et kateter blev i det gamle Egypten . Kateter brug skred frem og er nu indsat i en blodåre til klare og åbne en begrænset arterie og implantat en stent

Koronar Kateter


Den første brug af en koronar kateter blev i 1929 af Doctor Werner Forssmann i Tyskland . Han indsat et kateter i sin egen antecubital venen og ind i hans højre atrium . Dr. Forssmann modtog Nobelprisen for dette arbejde i 1956 . I 1941 anvendte Læger Cournand og Richards proceduren som et diagnostisk redskab . De modtog Nobelprisen med Forssmann .

Balloner


I 1974 testede Andreas Gruentzig bruge balloner på dyr til at teste proceduren for at åbne en arterie . I 1977 udførte han den første procedure på en patient , der var vågen .

Stents


FDA godkendt den første enhed for at rydde og holde åbent en pulsåre på 3 august 1994 . Det var en rustfri stål -enhed placeret i kranspulsåren til at holde den åben . Siden da har de været en fælles procedure . Materialer og medicin , der forhindrer blokering bedre at gøre dem en sikker og gavnlig avancement til medicin .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------