Position: sygdoms > 7 >

hvad er et patent luftveje ?

   Sundhedspersonale og dem , der arbejder med traumepatienter vil høre ordet " frie luftveje ", der anvendes igen og igen . Dette skyldes, at en frie luftveje er helt afgørende for sikkerhed og sundhed til hver patient , uanset deres kvæstelser . Under en frie luftveje , vil ikke garantere overlevelse , men det kan i høj grad øge overlevelsesprocenten, og med en kompromitteret luftveje vil næsten altid resultere i en dårligere resultat

luftveje


En luftveje er en , der er åben og klar , når patienten er i stand til at indånde ilt og udånder kuldioxid . At have en frie luftveje betyder ikke, at patienten ikke har åndedrætsbesvær, betyder det blot , at hvis det bliver nødvendigt , kan ilt administreres uden brug af kirurgisk rekonstruktion af luftveje . En patient , hvem der taler , og indberetningen er frie luftveje og bør være i stand til at bruge en nasal kanyle , en ansigtsmaske , eller en forstøver til at hjælpe med vejrtrækningen .

kompromiterede Airway


En patient med en kompromitteret luftvejene kan have lidt maxillofacial traumer , hals traumer eller traumer direkte til luftrør . Patienter med kompromitteret luftvejene kan blive blå , kan de være nervøs på grund af panik og deres brystmuskler kan tilbagetrækningskraften da de gisper efter luft . En patient med en kompromitteret luftveje kan hurtigt blive hjulpet ved at rydde luftvejene af fremmedlegemer , hvis kvælning opstod , ændrede holdning og samtidig opretholde spinal stabilisering eller holde luftvejene åbne med kæbetryk manøvre .

Svære sager


I nogle tilfælde hvor skaden er meget alvorlig , kirurgiske procedurer, måske behov for at skabe frie luftveje . I dette tilfælde er en kirurgisk cricothyroidotomy udført af medicinsk uddannet person. Denne procedure omfatter, at et snit i halsen , der går ind i cricothyroid membranen og en tube er indsat direkte iltbehandling . Denne procedure kan medføre skader på cricoid brusk og bør ikke udføres hos børn under 12 år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------