Position: sygdoms > 7 >

hvordan man kan rette skæve tæer

  Krogede tæer kan være forårsaget af genetik , sygdom , flade fødder eller meget buet fødder , reumatoid arthritis , traume til tå , eller ved sko , der er for små, for højt eller for smal . I de tidlige stadier skæve tæer kan normalt korrigeres ved selv-behandling og en nødlanding på vand de høje hæle , men tå deformiteter kan være et tegn på nerveskader fra mere alvorlige årsager , så en læge skal være besøgt, for at udelukke disse ud .
1 .
identificere, hvilke af de tre typer af skæve tæer du har . Hammertådeformitet , også kendt som aftalt tå , ben cylindriske , deforme tå eller roteret tå , er en deformitet af den anden , tredje eller fjerde tå forårsaget af en bøje i tåen på midten fælles . Dette bøje resulterer i en hammer-lignende udseende . Hvis du har hammertådeformitet du måske har ligtorne eller hård hud på spidsen af tåen eller på fælles overfladen .

Claw tå betyder , at din tå " kløer " ned i jorden eller i den eneste af en sko . Hård hud udvikle sig fra tåen 's gnide mod skosålen . Claw tå indebærer unormal placering af alle tre led i tåen .

Mallet toe ligner klo tå , men involverer unormal placering kun af den fælles slutningen af tå .
2 .

Tjek dine sko for at se om de kan have forårsaget tå deformitet . Hammertådeformitet lider kan have forårsaget eller forværret deres tilstand ved at bære sko , der er for lille eller for smalle ved tåen , eller ved at bære høje hæle , at lægge pres på de muskelgrupper af tåen . Yderligere faktorer i hammertådeformitet er muskel ubalancer , som er forværret ved at bære disse typer af sko .

Mallet tæer og klo tæerne kan også være forårsaget ved at bære sko , der er for høj , for lille eller for smal . Dog kan sygdomme som diabetes og alkoholisme resulterer i nerveskader , som forårsager kloen tå .

For at undgå at forværre skæve tå , sko , der har plads i tå -området til at rumme tæerne . Sko skal være mindst en halv tomme længere end din længste tå .

3 .
Besøg din læge . Hun kan udelukke mere alvorlige årsager til din tå deformitet , som nerveskader , og give anbefalinger til behandling af problemet. Mennesker med diabetes , dårligt blodomløb eller manglende følelse i deres fødder bør besøge en læge, inden du forsøger enhver selvstændig behandling .
4 .
Må tå øvelser . Disse vil strække understregede muskler og styrke dem i den rigtige position . Manuelt strække tæerne er en simpel øvelse . Picking tingene op med dine tæer vil gøre det muligt muskler til at arbejde på en måde, der strider mod den sporefrø eller hamret dannelse og styrke musklerne . Placering et håndklæde eller papir under dine fødder og krøller det med dine tæer er en anden udspænding og styrke træning.
5 .

Tilpas dine sko med puder eller puder , der er tilgængelig fra købmænd .
6 .
Overvej kirurgi , hvis det er anbefalet af din læge . Tidlig-symptom tå deformiteter kan normalt korrigeres , uden at der er behov for operation , men for dem , der har permanent eller smertefulde deformiteter kirurgi kan være en løsning .

Kirurgi typer for deforme tæer omfatter senen overførsel for at korrigere hammertæer , hvorved en tå sene er omplaceres, glatning tå , ben artroplastik , hvor nogle knogler og brusk er fjernet for at korrekte udseende , derotation artroplastik , hvor huden er fjernet for at muliggøre korrekt repositionering af tåen , implantatet artroplastik , hvor kirurgen implantater silicium eller metal til at handle som glideflader af den fælles , og tenoplasty og capsulotomi , som frigiver eller forlænge sener eller ledbånd , løsne op bevægelse af tåen .

gode råd og advarsler


 • Risiko for kirurgi omfatter hævelse , infektion og nerveskader . ( Se henvisning One )
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------