Position: sygdoms > 7 >

niveauer af iltmætning

   Fastholdelse af en passende grad af ilt i kroppen er vigtig for en persons generelle helbred . Ilt er afgørende for muskel funktioner , hjernens funktioner og flere andre områder af kroppen . Hvis iltmætningen ikke er ordentligt vedligeholdt , vil kroppen blive negativt berørt, og flere områder kan blive beskadiget , herunder hjertemuskulaturen. Lægeligt personale overvåge en patients ilt niveau med puls oximetri .

Normal iltmætning


En patient anses for at have normal iltmætning når ilten i blodet forsyningsordning mellem 97 og 100 procent . På dette niveau af iltmætning , musklerne får mængden af frisk ilt til at forblive klar til aktivitet . Der er også en lille reserve af ilt i musklerne på dette mætning niveau, der tillader et organ til at reagere pludseligt , hvis truet, og kampen-eller-flygt instinkt er udløst .

Lav iltmætning


En iltmætning niveau, foranstaltninger under 97 procent betragtes som lav . Hvis en patient er mætningen falder under 92 procent , vil ilt i blodet ikke har nok tryk til at trænge ind i væggene af de røde blodlegemer . Det betyder, at de røde blodlegemer vil være ilt frataget som de kommer ind i musklerne og kroppen sulter for ilt . Hvis lavt iltindhold får lov til at fortsætte for længe , kan organer blive beskadiget , og korttidshukommelsen kan gå tabt . En kronisk tilstand med lavt iltindhold vil resultere i et tab af synet og en svækkelse af hjertemusklen .

Høje iltmætning


Den alternative Problemet med lavt iltindhold er iltindholdet er for høje . En iltmætning på 100 procent er ikke muligt , når vejrtrækning luft i rummet , men det er muligt , hvis en patient får supplerende ilt behandling . Hvis en patient får en høj grad af ilt i længere perioder , kan det forårsage uønskede virkninger. Ekstremt høje niveauer af iltmætning på 100 procent eller højere , kan påvirke patientens syn og hukommelse . Preemies er særligt udsatte for høje niveauer af ilt , da deres øjne ikke er fuldt udviklet . En tilstand kaldet retinopati skal overvåges for og korrigeres , hvis det udvikler sig, eller en fortidlig født kan miste sit syn fuldstændigt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------