Position: sygdoms > 7 >

øje korrektion muligheder

   De tre mest almindelige visuelle problemer er nærsynethed , langsynethed og bygningsfejl . Flere valgmuligheder for at rette disse problemer, herunder kontaktlinser , briller og korrigerende øjenoperation . Den bedste løsning afhænger af anatomi , sameksistens og individuelle præferencer for hver patient . Mange mennesker bruger en kombination af muligheder .

Briller


Briller opstod i det 12. eller 13. århundrede . Trods udviklingen af kontaktlinser og korrigerende kirurgi , men de er stadig en populær metode til synskorrektion på grund af de mange rammer og linser . Briller korrekte visuelle problemer ved hjælp af to linser , der omdirigerer lys til den korrekte del af nethinden . Den kurve af linsen bestemmer , hvordan lyset er fokuseret . en øjenundersøgelse bestemmer kurven er nødvendige for den enkelte patient

Kontaktlinser


Omkring siden slutningen af 1800-tallet , arbejde kontaktlinser på samme måde som briller , undtagen bæreren placerer dem direkte på hornhinden . Dette giver linserne være tyndere , mere plastisk og give en langt større felt af rettede udsyn . Blød kontakter , stive gas-permeable kontakter eller hybrid objektiver er alle tilgængelige . Alle tre er lavet med plastik polymerer , men mens bløde kontakter er lavet med materialer, der absorberer vand uden at miste deres korrigerende kvaliteter , gas-gennemtrængelige linser , også kendt som hårde kontakter , absorbere meget lidt vand . De skal være tilpasset mere for den enkelte øjet , hvilket resulterer i en højere pris . Bløde linser er billigere og ofte engangs . Hybrid linser har bløde materiale i berøring på ydersiden med gas-permeable materiale i centrum .

Laser Korrigerende Kirurgi


Laser øje kirurgi er blevet en mere populær metode til synskorrektion på grund af dens mange fordele og den lave risiko . Mens mange procedurer er til rådighed, langt den mest populære løsning er laser-assisteret in situ keratomileusis , eller LASIK . I denne procedure , har adgang kirurgen hornhinden ved at oprette en lille klap på dens ydre overflade . Kirurgen bruger derefter en laser til at omforme hornhinden , så den fokuserer lys på den rigtige del af nethinden . Fremskridt inden for LASIK -teknologien gør det muligt at skabe kattelemmen med en laser og programmere korrigerende laseren til hver enkelt patients korrektion krav . Risikoen for skader eller infektioner er lav , og de fleste mennesker oplever 20/40 vision eller bedre efter indgrebet . Hos nogle patienter , kan i første omgang klar vision forværres og kræve yderligere operation . Dette kan også ske med normal aldring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------