Position: sygdoms > 7 >

tb diagnostiske metoder

   Tuberkulose er en potentielt dødelig smitsom sygdom, der påvirker lungerne . Infektionen kan forblive asymptomatiske , men i nogle tilfælde vil udvikle sig til den fuldt aktive form af sygdommen . Symptomerne på tuberkulose er hoste , blodigt opspyt , vægttab og feber . Sygdommen spredes gennem luften, når smittede hoster eller nyser.

hudtest


Den Mantoux hudtest tilbyder en enkel metode til at diagnosticere TB . En lille mængde af renset protein afledt tuberkulinet indsprøjtes lige under overfladen af huden . Stoffet er renset for at forhindre udvikling til TB , men det stadig giver anledning til en reaktion i en person, der bærer TB . Hvis injektionsstedet bliver rød og opsvulmet med en hård rødt bump er det sandsynligt , at emnet er smittekilder . En læge eller sygeplejerske vil undersøge din reaktion på indsprøjtning og fastlægge en passende fremgangsmåde , afhængigt af resultatet. Hvis Mantoux testen er positiv , vil lægen bestille en blodprøve for at bekræfte .

Blodprøve


Blodprøven vil blive brugt til at bekræfte eller afkræfte TB -infektion hos mennesker, der udviklede en hård rød bule efter deres huden test . Det bruges også til mennesker har større risiko for infektion , som dem , der er kommet i kontakt med bekræftet bærere af infektion og de viser symptomer på sygdommen . Blodprøven giver resultater hurtigere end huden test . En blodprøve er taget og udsat for de bakterier , der forårsager tuberkulose . Blodets reaktion på agenten overvåges og anvendes til at diagnosticere sygdommen .

Bryst X-Ray


Efter en positiv TB test af begge typer , at en læge vil normalt bestille en kiste X-Ray etablere kliniske påvirker af sygdommen og dens udviklingstrin . X-Ray afslører , hvor meget af lungen overfladeareal er inficeret med sygdommen , og om sygdommen er på det stadium, hvor knuder bliver produceret . Hvide pletter på lungerne viser, at immunsystemet er at beskytte kroppen fra spredning af sygdommen .

CT scanning

CT -scanning er meget lig den X-Ray i , at det tager et billede af lungerne til undersøgelse . Det er den metode, som billedet er taget , der adskiller , snarere end den diagnostiske proces i sig selv.

Kultur Test

Din læge kan bestille en kultur test for at afgøre den bedste metode til behandling . Ved at samle enten en prøve af spyt eller mavesyre , vil din læge udsætte TB bakterier til en række behandlinger til at afgøre, hvilken en er mest effektiv til behandling af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------