Position: sygdoms > 8 >

tidlige symptomer på gigt

  

Du skal bruge:
Total kolesteroltal
. HDL kolesterol .
LDL kolesterol .

Gigt er en form for gigt , der er kendetegnet ved svær opblussen af smerter i leddene . Lægerne på Mayo Clinic rapport, gigt er en kompleks sygdom, der rammer mænd oftere end kvinder . Kvinder bliver mere modtagelige for udvikling af gigt dog efter de går gennem overgangsalderen . Gigt er forårsaget af en ophobning af urinsyre krystaller , der danner omkring leddene , beklædning betændelse og smertefuld hævelse .

Smerter


Smerter skabt af gigt er næsten altid pludselig og uventet . Ledsmerter ofte vågner patienter op midt om natten . Den første episode af urinsyregigt kan være en pludselig jabbing smerte på en lille fælles , ligesom en tå eller finger . Fælles i et af de store tæer er ofte det første sted ramt af gigt , men det kan udvikle sig i første omgang i fødderne , ankler , håndled , hænder og knæ . Tidlige symptomer på gigt er flygtige . Smerten kan vare i cirka 10 dage, og derefter langsomt spreder i løbet af de næste to uger , indtil det er væk helt . Nogle mennesker har kun en eller to episoder , og aldrig har en urinsyregigt anfald igen , mens andre kan udvikle kronisk gigt , der kan føre til permanent noder under huden og nyresten .

Hævelse


Den fælles påvirke af gigt , vil blive rød og øm at røre ved. Området bliver hævet , hvilket gør det vanskeligt at sætte på sko eller bruge den hånd, der er berørt . Huden over de smertefulde hævede led , vil blive varm eller varm at røre ved så godt.

Diagnostik


På grund af karakteren af gigt er så flygtigt , læger ofte ordinere laboratorieprøver efter de tidlige symptomer på sygdommen . En urinsyre test kan fortælle , om kroppen nedbryder celler for hurtigt og ikke fjerne urinsyre hurtigt nok . Når en patient til stede med symptomer , der kan være forårsaget af gigt , en urinsyre test kan bekræfte tilstand og påbegynder behandling . Patienter med intermitterende anfald af urinsyregigt kan blive bedre informeret om deres tilstand efter en positiv bekræftelse fra en lab test . Da mange patienter , især de ældre , ofte ikke indberette tidlige symptomer på gigt , da smerten i sidste ende går væk , ofte læger bede om en urinsyre test for at sikre , at nyrer fungerer korrekt , og patienterne er ikke undergår mere fremskredne stadier af sygdom . Patienter fundet at have et højt urinsyre niveauer kan behandles med medicin , der kan bidrage til at afhjælpe yderligere angreb.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------