Position: sygdoms > 8 >

vitaminmangel forårsaget af alkoholisme

   Alkoholikere udvikler ofte ernæringsmæssige mangler på grund af utilstrækkelig fødeindtagelse , og fordi et højt forbrug af alkohol påvirker fordøjelsen , absorption , udnyttelse og udskillelse af flere vigtige næringsstoffer . De mest alvorlige og almindelige vitaminmangel er i vitaminerne C , B1 ( thiamin ) , B2 ( riboflavin ) , B6 ( pyridoxin ) og folinsyre . Yderligere mangler omfatter vitamin A , B12 , C , D , E , K og niacin

processen med fordøjelsen


Fordøjelsen begynder i munden , hvor forskellige enzymer fundet i spyt støtte i at nedbryde fødevarer i næringsstoffer , der skal anvendes ved levering af energiydelser og vedligeholde kropslige struktur og funktion . Dette delvist fordøjet mad og derefter rejser ind i maven og tarmene , hvor yderligere enzymer produceret af bugspytkirtlen fortsat at bryde mad ind mikronæringsstoffer . Disse mikronæringsstoffer er optaget af tarmene ind i blodbanen og transporteres til leveren , som forbereder de næringsstoffer til opbevaring eller distribution til forskellige dele af kroppen .

Alkohol hæmmer sekretionen af fordøjelsesenzymer fra bugspytkirtlen . Det skader cellerne foring maven og tarmen , blokering absorptionen af mikronæringsstoffer i blodbanen og med tiden , kan få alvorlige konsekvenser for fordøjelsen . Overskydende alkohol hæmmer også den funktion i leveren , og derfor lagring og distribution af vigtige vitaminer og mineraler til resten af kroppen .

Alkoholisme og Vitaminer


Vitaminer og mineraler er afgørende for normal vækst og vedligeholdelse af krop . Mangler i en næringsstof kan føre til fejl og mangler i yderligere næringsstoffer . For eksempel , hæmmer alkoholisme absorptionen af folinsyre , hvilket igen fører til fald i absorptionen af vand og andre vigtige næringsstoffer , herunder natrium , glukose og ekstra folinsyre .

Fordi overskydende alkohol forstyrrer den normale metabolisme af fedt , fedtopløselige vitaminer som A , D , E og K er også malabsorbed . Mangel på disse vitaminer kan føre til blindhed , overskydende blødning , dårlig sårheling og opblødning af knoglerne .

vitamin B1 , B2 , B6 og B12 er vigtige for opretholdelsen ordentlig neurologiske funktioner . Mangler disse vitaminer , fælles hos alkoholikere , kan føre til dårlig hjernens funktion, herunder demens og rystelser , og kan forårsage alvorlige neurologiske skader og endda koma .

Konklusion


Vitamin mangler på grund af alkoholisme kan have alvorlige og undertiden varige effekter på organfunktion som bugspytkirtlen , leveren og hjernen. Den bedste måde at bekæmpe disse mangler er ved at indtage en passende kost og afholde sig fra alkohol .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------