Position: sygdoms > 8 >

Crohns sygdom og HIV

   Crohns sygdom er en sygdom , der påvirker immunsystemet . Med Crohns sygdom , nødblus immunsystemet op og overreagerer på gode og dårlige stoffer i tarmen . Sygdommen kan forårsage tarm sår , mavesmerter og diarré . Årsagen til Crohns er ukendt og behandlingsmuligheder er begrænsede for den kroniske inflammatoriske sygdomme . Mens vestlige medicin stadig arbejder på at fastslå forholdet mellem hiv og Crohns , der er spekulation og anekdotiske beviser for, at den lave CD4-tal er forbundet med fremskridt hiv /aids kan reducere muligheden for Crohns flareups .

Crohns sygdom


Crohns sygdom er en kronisk inflammatorisk tarmsygdom forårsager betændelse , eller hævelse og irritation , og sår i mave- sporet . Det normalt påvirker den sidste del af tyndtarmen og den første del af tyktarmen , men kan findes overalt fra mund til anus . Mens Crohns sygdom er en livslang komplikation , nogle patienter oplever perioder , hvor symptomerne er milde eller ikke-eksisterende .

Årsager


Oprindelsen af Crohns sygdom er ukendt , men det kan være forbundet med et problem med kroppens immunsystem reaktion . Normalt immunsystemet hjælper med at beskytte kroppen , men med Crohns sygdom i immunsystemet har en overaktiv immunrespons ( autoimmun sygdom ) , der fører til kronisk inflammation . Kronisk betændelse kan forårsage smerte , diarr¨¦ og endda underernæring . Crohns sygdom kan være arvelig . Du er også mere tilbøjelige til at få Crohns sygdom , hvis du ryger eller er i alderen mellem 15 og 35 , men Crohns kan findes på alle alderstrin .

Symptomer


Symptomer på Crohns sygdom kan omfatte mavesmerter , diarré , vægttab , anal tårer og mundsår . Ting som rygning , stress , infektion og hormonelle ændringer kan forårsage symptomer til at blusse op . Tegn, der en person med Crohns sygdom bør kontakte en læge straks omfatter opkastning , svære mavesmerter , feber og svage puls .

Crohns og hiv

Mens de fleste af litteraturen om forholdet mellem hiv og Crohns sygdom er anekdotisk , der er spekulationer om , hvordan de påvirker hinanden . Patienter , der har udviklet sig til aids og har lave CD4 ( immun celle ) tæller ofte har mindre Crohns sygdom komplikationer end HIV patienter med højere CD4-tal , fordi Crohns er en overreaktion af immunceller . Men , HIV -infektion stimulerer CD4-celler i aktion , hvilket kan gøre Crohns værre . Men HIV-behandling nedsætter mængden af aktiverede CD4 og kan gøre Crohns sygdom mindre tilbøjelige til at blusse op . I den medicinske profession spørgsmålet om forholdet mellem Crohns , HIV og CD4 er i øjeblikket en svært at besvare .

Behandling

Den mest almindelige behandling for Crohns sygdom er over -the-counter anti-diarré medicin , men receptpligtig medicin kan også anbefales . Receptpligtig medicin reducere inflammation og måske endda helbrede beskadiget væv . Med svære symptomer operation for at fjerne en ramt tarm kan være nødvendig, men Crohns sygdom symptomer vender ofte tilbage efter operationen . Patienterne anbefales at spise høj -kalorie , nærende mad med jævne mellemrum for at forhindre underernæring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------