Position: sygdoms > 8 >

hvad der forårsager gigt betændelse ?

   Gigt betændelse er en ubehagelig tilstand , der forårsager smerte og hævelse i og omkring leddene . Det er ingen hemmelighed, at gigt gør daglige aktiviteter udfordrende . Selvom der findes mange typer af gigt , som forårsager betændelse , de mest almindelige er slidgigt og leddegigt . ? Hvordan de forårsager hævelse , og hvad kan du gøre ved det

Funktion af sunde led


Din samlinger er designet til at arbejde som velsmurte maskiner , bogstaveligt talt. En fælles er et tidspunkt af knogler , der er beskyttet af brusk og smurt af næringsrige væske . Fuger give din krop til at bevæge sig , og er drevet af muskler , sener og ledbånd . Gigtplagede led , dog ofte har skader og ikke arbejde så effektivt som de burde . Dette kan føre til hævede led, eller gigt betændelse . Årsagen til arthritis betændelse , eller hævelse i et eller flere led , afhænger af, hvilken type gigt , du har .

Slidgigt


Slidgigt er en form for gigt som følge af fælles slid og ælde . I slidgigt , bryder brusk , der normalt beskytter leddene ned . Uden den normale beskyttende coating må leddene ikke absorbere virkningen så godt, og skabe mere friktion under normale bevægelser . Knogler gnider sammen , og bittesmå sporer kan danne i leddene . Slidgigt ledhævelse er ofte værre efter aktivitet , når ekstra væske siv til området for at forsøge og " reparation " skaden .

leddegigt


Et andet almindelige form for gigt , som forårsager betændelse er leddegigt . Leddegigt er en auto-immun sygdom . Dens årsag er ikke helt forstået , men det tricks kroppen til at angribe sine egne samlinger og væv . Ved reumatoid arthritis , selv ( såsom brusk ) fælles væv bliver hævede , der forårsager overdreven væske at komme ind i området. I modsætning til slidgigt , er leddegigt betændelse ofte værre efter hvile . Faktisk er det normalt på sit højeste , når du vågner op om morgenen .

Funktioner af Arthritis Inflammation

Når en fælles har gigt betændelse , kroppens immunceller udgivelse væske til at " pynte "på problemet og slippe af udenlandske materialer, der kan være til stede i leddene . Som en følge heraf har hævede led en bestemt udseende . Væsken får mere blod til at flyde til den fælles , som kan gøre det ud rosa eller rødt i farven . Det kan også føle sig varm at røre ved . Gigt inflammation øger presset i og omkring leddene , som ikke alene kan give ubehag og smerter , men ofte grænser fælles bevægelse .

Forebyggelse af Arthritis Inflammation

Mens arthritis betændelse kan ikke helt undgås , at der er et par ting , du kan gøre for at gøre det mere overskueligt . Først skal du sikre dig, at du tager ordineret medicin . Anti-inflammatoriske medicin og steroider , som ofte anvendes til behandling af gigt , kan holde betændelse bliver svær . Blid , kan ringe indvirkning motion også bidrage til at mindske betændelse ved at opfordre omkring blodkarrene til at re-absorberer overskydende væske . At lære at beskytte dine led mod overdreven slid ved dag- til-dag aktiviteter kan også hjælpe med at kontrollere gigt betændelse . Tal med din læge eller en fysioterapeut om måder at styre din gigt betændelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------