Position: sygdoms > 8 >

Palmar psoriasis behandlinger

   Palmar psoriasis udvikler på håndfladerne og puder af fingrene . University of Maryland Medical Center rapporter om, at med Palmar psoriasis , røde pletter på huden på håndflader udvikle pus-fyldt blærer . Disse blærer i sidste ende blive brun , vend skællende , og skalle af. Palmar psoriasis kan medføre en stor følelsesmæssig stress , da det er en betingelse, at ikke let kan skjules . Der er dog et par gode behandlingsmuligheder .

lokalbehandling


Den første behandling prøvede med palmar psoriasis er normalt en lokal applikation . Ifølge den newzealandske Dermatologisk Selskab ( NZDS ) , der er et par forskellige typer af aktuelle behandlinger, som kan være effektiv . Ofte er det første anvendte program er en blødgørende , som er en tyk creme , der anvendes på det angrebne område ofte . Blødgørende giver en barriere mellem huden og uden irriterende , og det fugter huden, hvilket reducerer skaller , revner og yderligere tørring . Kultjære er en aktuel behandling af palmar psoriasis, som har eksisteret i nogen tid . Det er et biprodukt af produktionen af kul og olie , og virker ved at reducere kløe , skalering og hævelse på hænderne . Da det er rodet , er det ofte anvendes om aftenen og dækket med handsker for overnatning . Salicylsyre er undertiden bruges alene , eller sammen med stenkulstjære eller andre behandlinger. Det fremskynder hamskifte ud af døde hudceller , hvilket reducerer skalering og revnedannelse i huden. Andre behandlinger er aktuelle steroid cremer , som reducerer inflammation og kløe i Palmar psoriasis .

Oral Medicin Behandling


Palmar psoriasis , der er mere alvorlig , kan kræve brug af en systemisk middel som behandling . En systemisk agent er en , der påvirker hele kroppen , snarere end at være isoleret til ét sted . Ifølge Mayo Clinic , omfatter oral medicin for psoriasis retinoider , methotrexat og cyclosporin . Disse medikamenter arbejde ved at reducere kroppens produktion af hudceller , og kontrollerende betændelse . En af de øverste oral medicin , der er særlig effektiv til Palmar psoriasis , som påpeget af NZDS , er acitretin .

Lysbehandling Behandling


Lysbehandling indebærer at udsætte huden for kontrollerede doser af naturlige eller menneskeskabte UVB eller UVA stråler . Eksponering for disse stråler vil bremse produktionen af hudceller , hvilket resulterer i en reduktion af skalering og betændelse i huden . Ofte er lysterapi givet i forbindelse med aktuelle behandlinger , såsom kul tjære , som den aktuelle behandlinger gør huden mere følsom og modtagelig for lys . En anden form for lysbehandling behandling for palmar psoriasis kaldes PUVA ( psoralen plus ultraviolette A) . PUVA er undertiden benævnt photochemotherapy , da det indebærer konsumering af et lægemiddel kaldet psoralen før den udsættes for UVA-lys . Den psoralen gør huden mere følsom over for UVA-stråler , som giver dem mulighed for at trænge dybere . PUVA behandlinger er normalt forbeholdt de mest alvorlige tilfælde af Palmar psoriasis .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------