Position: sygdoms > 8 >

årsagerne til højt kolesterol i teenageårene

   Arvelighed spiller en rolle i højt kolesteroltal for teenagere , men usund kost og fedme er blevet stigende problemer i de seneste år , der fører til dårlige kolesteroltal . Højt blodtryk og rygning også bidrage til at højt kolesterol i teenageårene , ifølge Texas Heart Institute . Centers for Disease Control og Forebyggelse rapporter findes omkring 3 millioner teenage rygere i USA , og cirka 4. 000 begynder at ryge hver dag . Høje niveauer af kolesterol kan føre til hjertesygdomme , varme eller slagtilfælde senere i livet , medmindre du tage skridt til at løse problemet .

Good /Bad


Det er vigtigt at bemærke, at der er både dårlige og gode kolesterol . LDL ( dårligt ) kolesterol langsomt hober sig op i den indvendige vægge i arterier til at danne plak , hårde aflejringer , der kan mindske arterier og øger risikoen for hjerteanfald eller et slagtilfælde . HDL ( gode kolesterol) bærer kolesterol væk fra arterier og tilbage til leveren , hvor det er gået fra kroppen . Lave niveauer af HDL kan også øge risikoen for hjertesygdom .

Arvelighed


I de fleste tilfælde , højt kolesteroltal er arvelig , ifølge Cleveland Clinic . En teenager med en forælder , der har forhøjet kolesterol har en øget risiko for samme lidelse . Men klinikken påpeger , at kost og fedme er to andre vigtige faktorer . Skolebørn kan tjekkes for kolesterol med en simpel blodprøve . Disse tests er meget anbefales til børn med en arvelig hjertesygdom , eller hvis en forælder har forhøjet kolesteroltal.

Kost


Den bedste måde at behandle teenagere med højt kolesteroltal er gennem en sund kost og motion program . Medicin vil komme i spil , hvis disse behandlinger ikke virker . Børn skal have deres kolesteroltal testet efter tre måneders kostomlægning eller administration af medicin . En teenager viser sig at have højt kolesteroltal , vil sandsynligvis blive fortalt af en læge til at følge en sund kost og måske se en ernæringsekspert , forklarer TeenHealthFX . En nærende kost indeholder en stor mængde af lav-kalorie fødevarer , især frugt og grøntsager , samt hele korn , protein , fisk og fedtfattige mejeriprodukter .

Motion

Moderat til kraftig fysisk aktivitet og motion tre til fem gange om ugen kan øge gode kolesterol og nedsætte mængden af dårlige kolesterol . Fordi overvægtige unge bliver ofte overvægtige voksne , American Heart Association anbefaler motion i mindst 30 minutter hver dag for børn , der begynder så unge som alder 5 .

risikoniveauer

Når der testes for kolesterol , er det bedst at ved, hvad de niveauer betyder . Høj-risiko total kolesterol anses over 240 mg . Høj risiko HDL -kolesterol er under 40 for mænd og under 50 for kvinder . Høj-risiko LDL kolesterol er over 160 . Borderline risiko er , når total kolesterol er 200 til 239. Borderline HDL er på 40 -niveau for mænd og 50 for kvinder . Borderline LDL er 130 til 159 . Gode niveauer er under 200 for total kolesterol og under 130 for LDL . Gode HDL niveauer er noget over 40 for mænd og 50 eller 60 for kvinder . Kvinder har højere HDL områder på grund af forskellige kønshormoner , som har en positiv indvirkning på HDL -kolesterol .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------